Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

duminică, 9 decembrie 2007

Discriminare în campanii

Am văzut prin oraş o grămadă de afişe referitoare la cea mai nouă campanie derulată de Consiliul Europei şi Autorităţile Române pentru prevenirea violenţei în familie. M-a frapat un singur lucru. Pe lângă realizarea oarecum mult prea fantezistă, faptul că mesajul, prin esenţa lui, este unul discriminatoriu, contrar scopului campaniei, care vizează printre altele şi eliminarea discriminării. Sunt convins că toate statisticile vor susţine faptul că femeile sunt, în majoritatea cazurilor, victime ale abuzurilor în familie. Bărbatul, forţa unei familii, este mai de fiecare dată cel care dă şi nu cel care primeşte. Viceversa nu este însă inexistentă. Sunt mulţi bărbaţi care suferă în familii, bătuţi, înfometaţi şi umiliţi de soţiile lor. Însă au păcatul de a nu fi femei. Nu vreau să fiu cinic, însă aceasta este realitatea. În plus, mesajul este atât de fantezist încât mă îndoiesc că îşi va atinge ţinta. Violenţa domestică este specifică familiilor cu un intelect mediu către redus. Fotografia şifonată cu chipul unei femei devine mult prea abstractă pentru un Ion care pleacă beat din bar şi îşi bate acasă nevasta. Ce credeţi?

3 comentarii:

  1. Un punct de vedere pe care il sustin. Da' nu pot sa comentez pana nu vad afisul. Ai o poza sau imi recomanzi vreun stalp anume pe care e lipit un afis cu pricina? :)Felicitari pentru un blog plin de viata! Sa-l tii asa!

    RăspundețiȘtergere
  2. primul meu vizitator, si inca ce vizitator. in fata la CEC e lipit ditai bannerul cu campania antiviolenta iar imaginea e un chip de femeie sifonat. muuuult prea intelectual

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut afisul. Sincera sa fiu, nu ma asteptam sa vad o fotografie a unei femei imbracata intr-un halat inflorat luat la reduceri, cu batic pe cap si cu un ochi vanat. Asta ca se integreze in peisajul descris de tine, cu un Ion care vine de la carciuma, suparat ca si-a dat toata leafa pe bautura. Desi, ai dreptate, cele mai multe cazuri de violenta domestica au loc in special in familiile cu venituri sub nivelul mediu, sau la limita. Cat despre discriminarea de care vorbesti tu, la adresa barbatilor, poate ar fi fost indicat sa apara in afis si realitatea asta. Ar fi fost o informatie completa. Nu apare pt ca toata campania asta se adreseaza femeilor maltratate, care sunt muuuuuuuuuult mai muulte la numar.
    In loc de concluzii. Daca as fi conceput eu campania as fi scris si o statistica referitoare la barbatii maltratati. Dar numai dupa ce as fi studiat cazurile lor. Pentru ca nu pot sa nu ma intreb ce fel de barbat e ala care se lasa batut, jignit sau infometat de nevasta-sa.
    Ne mai comentam noi:) Lucrez la farmecele mele persuasive sa-l bag si pe Diegis in blogosfera. Dar am concurenta. Sibiunews, heybit, zona subiectiva, SIBIU STANDARDDDDDD. Of:)

    RăspundețiȘtergere