Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

luni, 17 martie 2008

Opriţi violenţele


Membrii galeriei echipei de baschet CSU Atlassib Sibiu protestează în mod oficial împotriva tratamentului la care suntem supuşi de fiecare dată când participăm la meciurile de baschet desfăşurate în Sala „Horia Demian” din Cluj.

Între CSU Sibiu şi U Cluj există o veche rivalitate în baschet. În ciuda acestei rivalităţi, considerăm că atât pe teren cât şi în tribune trebuie să primeze fair-play-ul. Aproape în fiecare deplasare făcută de galeria sibiană apar incidente în care suporterii clujeni sunt implicaţi. Care devin din ce în ce mai violente. Exceptând ameninţările şi înjurăturile la care suntem supuşi la fiecare partidă la Cluj, situaţia începe să degenereze. Anul trecut, la finalul unui meci dintre Sibiu şi Cluj câştigat de sibieni, suporteri ai echipei clujene au aruncat cu scrumiere în geamurile unuia dintre autocarele folosite pentru deplasare şi l-au făcut ţăndări. Sâmbătă seara, în ciuda faptului că echipa lor favorită a câştigat, clujenii au continuat să se manifeste violent.
În timpul partidei, galeria U Cluj a afişat un banner prin care transmiteau: „Sibieni, vi se pregăteşte ceva”. La ieşirea din sala „Horia Demian”, mai mulţi jandarmi le-au transmis suporterilor sibieni care făceau deplasarea cu autocarul „să nu staţi aproape de geamuri”. Iar celor două autocare şi coloanei de maşini li s-a interzis întoarcerea pe ruta pe care au venit şi au fost trimise pe un alt drum. La nici 500 de metri de Sala Sporturilor, un grup de suporteri clujeni a atacat cu bolovani cele două autocare. „Chiar şi şoferul ne-a spus la microfon că a primit indicaţii să nu stăm lângă geamuri. Am auzit bubuituri, iar o piatră a lovit chiar în rama dintre geamuri. La prima oprire am văzut urmele bolovanilor pe caroseria autocarului”, spune Nicu Scorvelciu, unul dintre suporterii sibieni care au făcut deplasarea la Cluj.
În plus, aceasta a fost prima dată când autorităţile, jandarmi sau poliţie, nu au însoţit coloana de maşini şi autocare până la ieşirea din oraşul Cluj.
„Dacă la un meci lipsit de miză, ca acesta de sâmbătă s-au întâmplat incidente atât de violente la ce să ne aşteptăm în semifinale, când vom fi peste 250 de oameni, cu maşini şi microbuze. Riscăm să se arunce asupra noastră cu cocktailuri Molotov. Violenţele trebuie să se oprească”, spun suporterii.
Membrii galeriei echipei de baschet CSU Atlassib Sibiu solicită în mod imperios autorităţilor verificarea evenimentelor ulterioare meciului de baschet, lipsa de protecţie a coloanei de maşini şi autocare şi luarea unor măsuri imediate de temperare a manifestărilor violente ale galeriei clujene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu