Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

joi, 19 iunie 2008

Sunt vedeta!

Textul acesta a aparut astazi in Dacii Liberi:

Un impostor care a confundat gazetaria cu spaga, scrisul cu tocporul, iar limba romana cu tata de la care magarii isi sug seva in primele zile ale vietii. Acest mitocan a ajuns acum sa ne dea si lectii de romanism, adica vezi Doamne, de onoare si demnitate! Acest individ pe numele lui Bogdan Brylynski, ne injura azi, in presupusul „editorial“, sau „comentariu“, sau text imbecil, pe noi, cei care ne simtim romani!
Adica el, schilodul intelectual, sufera si o trage bine spre moarte din cauza acestui popor de sfinti, de martiri, de lideri spirituali, pentru ca o mana de fotbalisti s-au facut de ras la Europene. Acest mitocan ambiguu isi suipa, fara jena, toata incapacitatea de cuprindere a unui popor si ne face pe toti idioti. Si suntem idioti pentru ca el, impostorul Bogdan Brylynski, nu este capabil sa distinga intre un meci de fotbal si o istorie de doar cateva mii de ani! Suntem idioti pentru ca „niciodata n-am vrut sa fim mari“, pentru ca „ne-am speriat de fiecare sansa“, pentru ca „nu am avut niciodata curajul sa ne ridicam la inaltimea ocazilor care ni se ofera“. Si spune imbecilul: „suntem niste fricosi, niste papa-lapte“.
Cand il auzi, degraba poti spune ca imbecilul a traiti in jungla salbatica, a facut scoala la radacina culturilor de iarba si a luat licenta in jurnalism numai pentru ca tata era unul dintre acei idioti ai neamului romanesc. Un tata care se lupta de ani de zile sa trezeasca spiritul dacic in teritoriile romanesti. Acest impostor pe numele lui Bogdan Brylynski este reprezentantul standard, este modelul clasic al celui care si-a pierdut credinta, dar se gudura pe langa biserici si cauta Sfanta Cruce cu disperarea celui care se apleaca dupa un ban, desi are in buzunare milioane, cu aceeasi placere cu care pune virgula intre subiect si predicat, sau linge unde ieri a scuipat.
Iata deci, cine vine sa ne calce in picioare neamul! Iata cine vine sa calce in picioare un popor care nu are loc in calandar de martirii, de sfinti secerati in inchisorile comuniste, de care Bogdan Brylynski nu avea cum sa auda, pentru ca el gandeste in termeni fotbalistici. Pasa, pasa, dribling, centrare, sut si ... ratare!
Ca Bogdan Brylynski a ratat intalnirea cu istoria, cultura, tragedia poporului roman, pot intelege. Scoala romaneasca nu mai lasa de multi ani repetenti la cultura generala. Insa cum se face ca un astfel de personaj trist, lipsit de cuprindere intelectuala pozeaza in spatiul public sibian drept lider de opinie? Greu de inteles.
Dar imbecilul Bogdan Brylynski nu a trait pe vremea Brancovenilor, pe vrema lui Horia, Closca si Crisan sau in vremea prigoanei comuniste. El s-a nascut democrat, plin de drepturi si libertati. De unde sa stie el, saracul cu duhul si mintea, ca pamanturile astea si multe aflate in afara granitelor romanesti, sunt bogate nu doar prin frumusete, ci mai ales prin mormintele celor care au murit pentru ca el, dobitocul, sa poata azi vorbi romaneste, sa aiba dreptul sa-i injure pe cei care adunati la un loc fac sa se cutremure si cea mai nesimtita minte lasata pe pamant.
Inconstienta cu care Bogdan Brylynski ne injura pe noi romanii, are ca valoare un meci de fotbal. El nu considera o disputa sportiva drept un mijloc de refulare. El nu poate asimila fotbalul cu vechile razboaie in urma carora mii de barbati ramaneau sa ude glia cu propiul sangele. El, curajosul Bogdan Brylynski, se pricepe doar sa ne scuipe, pentru ca el, cand scrie, se simte curajos, plin de virtutile date de starea de amoc pe care cu certitudine o resimte permanent.
Acestui imbecil nu ai cum sa-i explici ca noamul asta are valuta forteb in fata Lui Dumnezeu, tocmai prin martirii lui. Martiri de care evident, saracul Bogdan Brylynski inca nu a aflat.
DAN TOMOZEI

Si cat de usor ar fi sa spalam niste rufe. Daca Dan mai face inca o data clasele I-IV promit sa ii acord atentie. Pana atunci il las sa se delecteze cu reclamele pe cosurile de gunoi si cei 200 de cititori pe care ii are. Un singur lucru am de transmis. Rog toti limbricii tipariti si online sa isi vada lungul nasului si sa nu isi mai puna numele in aceeasi propozitie cu tatal meu. Nu aveti suficiente vieti ca sa ajungeti la o asemenea alaturare.

22 de comentarii:

  1. Da´ Tomozei asta a facut o pasiune pt tine? Asta-i stilu´ caracteristic "dacilor" acestei tari. Oare cine i-ar citi ziaru´ daca astea i-s subiectele si asta-i toata gramatica lui? I-as spune ca mi-e sila de el, dar ca o romanca mandra ce ma aflu, nu ma voi cobori la nivelul de a-i adresa vreo vocala macar...

    Adonai

    RăspundețiȘtergere
  2. hai mai brylu, ce dracu... e a doua oara cand amintesti de dacii astia ca si cum ar trebui sa-i bage cineva in seama. tu chiar ii citesti sau te informeaza cineva de bine in momentul in care te fac (din nou) vedeta? daca ii citesti, m-ai dezamagit :)) pentru ca te cobori la nivelul unor 'minti' asa inguste care altceva decat daci nu vad in fata ochilor (desi pe pariu ca 99.99% dintre ei se trag din alte neamuri).
    si... sunt 100% de acord cu editorialul tau.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici unul nu ati citi ce a scris Tomozei. Sunteti fie prietenii lui Bruly, fie sunteti doar aiuriti. Bryly a injurat Romania cu textul ala, iar Tomozei a raspuns. Poate prea dur. Insa Brylu isi apara tatal desi nu are motiv, pentru ca Tomozei tocmai asta a aratat> ca un asa tata trebuia sa aiba un baiat mai echilibrat. Se pare ca nu e cazul. Apropo, Tomozei a corectat cele 4-5 greseli. Cat de multe. Si inca ceva, a textul a aparut pe varianta on line la www.daciiliberi.ro
    Sa tariti bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma citeste ideile, nu greselile!:)) Tu tre' sa faci clase de liceu unde se invata sa intri in esenta.....:P

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu faceti altceva decat sa imi intariti convingerea ca sunteti niste lasi. Postati comentarii anonime, ca nu cumva sa va recunoasca vreunul. Sunteti viteji in spatele internetului si niste curci in viata de zi cu zi. Eu am injurat Romania si poporul roman? Fie sunteti prietenii lui Dan fie gradul vostru de inteligenta nu depaseste numarul pe care il purtati la papuc. Daca vreti sa cititi injuraturi, lecturati linistiti Dacii Liberi. Acolo o sa gasiti tot ce doriti. Limbaj de mahala, jigniri, greseli gramaticale. O sa va simtiti ca acasa. Va supara adevarul? Nicio problema. Macar in momentul asta fiti barbati si asumati-va ceea ce spuneti. Semnati-va la sfarsitul comentariului, vitejilor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu faceti altceva decat sa imi intariti convingerea ca sunteti niste lasi. Postati comentarii anonime, ca nu cumva sa va recunoasca vreunul. Sunteti viteji in spatele internetului si niste curci in viata de zi cu zi. Eu am injurat Romania si poporul roman? Fie sunteti prietenii lui Dan fie gradul vostru de inteligenta nu depaseste numarul pe care il purtati la papuc. Daca vreti sa cititi injuraturi, lecturati linistiti Dacii Liberi. Acolo o sa gasiti tot ce doriti. Limbaj de mahala, jigniri, greseli gramaticale. O sa va simtiti ca acasa. Va supara adevarul? Nicio problema. Macar in momentul asta fiti barbati si asumati-va ceea ce spuneti. Semnati-va la sfarsitul comentariului, vitejilor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai tu esti viteazul!!!! Mai bine ai tacea.... Piece of shit:))))

    RăspundețiȘtergere
  8. P.S. Da' nu vedeta!!!:P

    RăspundețiȘtergere
  9. mizeriile unui dac liber. din pacate!
    http://bagatorideseama.blogspot.com/2008/06/mizeriile-unui-dac-liber-din-pacate.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonimule: chiar, unde-i vitejia ta de dac? ascunsa dupa ANONIM?
    de ce nu ai curajul sa spui: bai brylule, eu sunt ... si-ti zic ca esti un....?

    RăspundețiȘtergere
  11. bai brylule esti un.........shit!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu greşelile sunt problema lui Dan Tomozei, pentru că, să recunoaştem, sunt greşeli de tipăritură, nu gramaticale. Aceasta nu-i o dispută despre inteligenţe, dar e una despre carater. Dacă Bogdan are o părere şi dreptul să şi-o exprime liber (ce cuvânt prea mare pentru unii), Dan nu are niciun drept să-l jignească pentru asta. Poţi să fii sau nu de acord cu o idee. Poţi discuta argumentat pe marginea ei, pentru că disputa "spală" ideea de tot ce-i strâmb. Asta ar face un om inteligent al zilelor noastre. Dacă Dan se vrea pamfletar din tagma înjurăcioşilor tip Arghezi, îl anunţ că a sărit nişte ani de civilizaţie şi a ratat total partea cu "caracterul".

    RăspundețiȘtergere
  13. Greselile le-a corectat pentru ca i le-am BOLDUIT. Sa-i sara in ochi. Trecand peste, nu-mi apar tatal, ca nu am de ce. Nu a fost acuzat de nimic ci introdus intr-o discutie care nu-l privea. Dar daca vreti sa aflati mai multe despre tatal meu, aflati ca se zbate de ani de zile sa reinvie istoria poporului roman tocmai din motivele pe care le-am expus eu in editorial. Pentru ca voi, anonimii, care formati masa acestui popor nu aveti curaj. Sa invatati istoria adevarata a acestui popor, sa luati atitudine de fiecare data cand in Romania se monteaza statuia lui Traian, PARINTELE poporului roman, sa condamnati furtul si minciuna si sa nu va mai lasati manipulati. N-ai cu cine...

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai Bogdane te-ai cam ars cu editorialul ala. Cred ca Tomozei a raspuns in stilul sau si daca toti prietenii tai aici pe blog te lauda, sa stii ca ai lui Dan il vor lauda. Dar nu asta e solutia. Chestia cu adusul tatalui in discutie (adica a unui membru de familie) e inspirata din Sibiu Standard, o practica frecventa acolo.... Stii tu la ce ma refer. Si eu am scris de editorialul tau alaturi de alte comentarii legate de ziarul Sibiu Standard. Sincer cred ca acel ziar face un mare deserviciu presei sibiene prin lipsa de deontologie. Macar Dacii Liberi e o revista din start declarata de satira si pamflet. Dar Standardul se vrea un cotidian serios...dar s-a dus pe apa sambetei. Mi-a placut de echipa voastra tanara la inceput cand era Ziarul dar apoi in nici un an v-ati transformat in Tribuna la stilul de a santaja si lua bani si manipula. Ati falimentat odata, apoi inca odata in nici 18 luni. Te intrebi de ce? Pentru ca nu vindeti publicitate suficienta, nu aveti cititori, nici tipariti, nici online. Si atunci nu cred ca esti tu in masura sa arunci cu piatra si sa comentezi de tirajul altora sau de greselile de tipar. La Standard e plin de ele si e plin de articole copiate de pe net (cam 70% din ziar - pot demonstra daca vrei). Ziarul mai e plin si de manipulari grosolane, invective si articole la comanda politica si economica. Recunoaste daca ai curaj cum zici! pacata de 2 oameni de la voi care ar tb sa iese din mizeria aia pana nu e prea tarziu pentru ca sunt de valoare si pot creste dar nu la Standard. E vorba de Deleanu si Silvana. Restul apucati-va de alta profesie!

    RăspundețiȘtergere
  15. Apropo Adela m-a indrumat spre blogul tau! Si apropo de commentul tau la postul meu sunt dispus oricand la argumente, discutii, dezbateri!

    RăspundețiȘtergere
  16. caline, stii faza cu aruncatul pietrei? nu vreau o polemica cu tine AICI dar nominalizeaza-mi un ziar CURAT! nu te intreb de vreun ziarist ca sa nu zici ca sunt rau. te rog nu scrie faze de genul" esti prieten cu brylu". nu are nicio importanta prietenia in chestia asta. il respect asa cum te respect si pe tine desi nu cred ca ne cunoastem. asa ca hai sa vedem daca gasim un ziar CURAT!

    RăspundețiȘtergere
  17. draga Teo chestia cu ziarul Curat e relativa. Depinde de punctul de vedere. Daca ne uitam dupa un ziar lasat de patronat independent in ce priveste politica editoriala cel mai bun exemplu a devenit de la 1 iunie Monitorul de Sibiu. Dupa ce a fost acuzat de filo-PSD, filo-PNL si filo-FDGR (chiar de mine!) acum a demonstrat o re-echilibrare a politicii editoriale prin anagajarea lui Dorin teodorescu pe post de editorialist, evident un fan PDL. Si au si articole pe politic pro-Iohannis, au si anti-FDGR, au si anti-PSD si pro- te miri cine....deci incep sa capete echilibru!

    RăspundețiȘtergere
  18. Caline, pentru un om care are ca motto "exprimare libera" esti cam obtuz. Sau sa inteleg ca doar elita are dreptul la libertate de exprimare nu si cateii. Sustii un ziarist care foloseste la adresa cuiva cuvinte de genul impostor, schilod intelectual si imbecil si le ascunzi subtil sub satira si pamflet? Banuiesc ca insulta si calomnia sunt integrate in deontologia profesionala a unui ziarist, nu? Vorbesti tampenii. Raspandesti niste zvonuri auzite pe la colturi, ca suntem spagari si scriem la comanda ca asa ai auzit tu prin cercurile highlife prin care umbli. Pana la urma, am fost singurul ziar de pe piata fara un patronat in spate, nu am avut nici banii holdingului nici influenta Arbomediei. In fine, eu unul m-am convins cu libertatea ta de exprimare. Din punctul meu de vedere poti trai linistit cu ea. Eu am incheiat-o.

    RăspundețiȘtergere
  19. Toata chestia asta a inceput de la editorialul "Romanie, te iubim!"?!?
    Mi se pare absurd. Asta pentru ca, oricat de incomod ar fi pentru unii, acel editorial exprima o realitate. O intalnim prea des, prea la tot pasul in tara asta si in afara ei pe unde sunt romani, dar ne prefacem orbi. Din condei si gura sparta ne batem cu pumnul in piept ca suntem patrioti, iar dupa cinci minute ne amintim ca "Romania e o tara frumoasa, pacat ca-i populata", ca "traim intr-o tara de cacat"... Daca puseurile de patriotism nu s-ar alterna cu asemenea afirmatii si daca ne-am injura intre noi mai putin, as simti o mandrie de neam in tara asta. Si mi se pare prostesc sa traim intr-o perpetua nostalgie a martirilor din alte vremuri si sa nu ne apreciem conationalii din ziua de azi. "Mioritic".
    Editorialul cu pricina e chiar soft in constatarea unei stari de fapt.

    RăspundețiȘtergere
  20. Toata chestia asta a inceput de la editorialul "Romanie, te iubim!"?!?
    Mi se pare absurd. Asta pentru ca, oricat de incomod ar fi pentru unii, acel editorial exprima o realitate. O intalnim prea des, prea la tot pasul in tara asta si in afara ei pe unde sunt romani, dar ne prefacem orbi. Din condei si gura sparta ne batem cu pumnul in piept ca suntem patrioti, iar dupa cinci minute ne amintim ca "Romania e o tara frumoasa, pacat ca-i populata", ca "traim intr-o tara de cacat"... Daca puseurile de patriotism nu s-ar alterna cu asemenea afirmatii si daca ne-am injura intre noi mai putin, as simti o mandrie de neam in tara asta. Si mi se pare prostesc sa traim intr-o perpetua nostalgie a martirilor din alte vremuri si sa nu ne apreciem conationalii din ziua de azi. "Mioritic".
    Editorialul cu pricina e chiar soft in constatarea unei stari de fapt.

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi cer scuze de dubla postare, dar ceva s-a cam impotrivit la primul click...

    RăspundețiȘtergere
  22. hihi! m-a amuzat raspunsul tau la comentariul meu. Un amic m-a indrumat spre el! Eu chiar cred in exprimare libera si am facut totul pentru asta si pe plan profesional. Putem argumenta la o bere pe tema asta. Chestiunea ce am vrut sa o scot in evidenta e ca s-a gafat, dar asta nu inseamna ca nu accept exprimarea ta si a ziarului unde lucrezi. Din contra, cred ca aveti tot dreptul sa va exprimati cum il am si eu si multi altii. Eu nu tin cu nimeni, iar in ce priveste calomnii si alte cele ....e plina lumea si si eu am parte de ele mai toata ziua de cand cu bloggul meu. Asta e viata! Eu unul nu ma mai omor dar continui sa ma exprim asa cum pot: liber!

    RăspundețiȘtergere