Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

joi, 11 decembrie 2008

Cum schimbă banii optica

De aproape doi ani de zile sper ca vreo ţară dezvoltată din Uniunea Europeană să pună biciul pe noi şi să ne aducă pe calea cea bună. Pentru că noi nu suntem, clar de tot, în stare. Multă vreme am fost convins că cei care conduc această ţară de 19 ani sunt nişte mafioţi. Nu mi-am schimbat optica ci am îmbunătăţi-o. Sunt şi mafioţi dar şi foarte proşti. Şi-au dat cu stângul în dreptul cu noua taxă auto de au stârnit toţi şoferii din România, de parcă n-aveau destule probleme. Sâmbătă, şoferii vor să facă un miting ad-hoc în centrul Sibiului. Nu vor rezolva nimic, e clar. Dar au tot dreptul să protesteze. De ce nu vor rezolva nimic? Păi, faţă de anul trecut, când europenii au făcut cu ou şi cu oţet Guvernul, acum îl bat frumos pe spate şi îl felicită. S-a tăiat macaroana şi în Europa. Ce mai liberă circulaţie a mărfurilor? Ne trebuie bani, şi repede. Ne trebuie locuri de muncă. Restul sunt nişte principii, pe care le vor aplica doar când economia va dudui din nou. Adică peste vreo 10 ani de acum înainte. Până atunci, banii dictează principiile. Din paria Europei, Tăriceanu a ajuns băiatul bun. Dar îl vor linşa românii.

4 comentarii:

  1. de ce crezi ca il vor linsa?
    Ma crezi ca lucrurile se vad diferit in functie de mediul in care traiesti?
    Eu zic ca foarte bine a facut cu reintroducerea taxei. Asta e rolul guvernului: sa ajute prin orice mijloace supravietuirea si dezvoltarea economiei .. si daca mergem in criza pe principiul "cumparati romaneste", asa cum nemtii merg pe "cumparati nemteste", nu vad de ce nu am cumpara Logan. Si nici macar nu trebuie sa ne limitam la Logan ci la orice masina NOUA sub 2000 de cm.
    Cat despre Europeni: In situatii de criza se iau masuri de criza si nu rosul ciolanelor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu comentez ratiunea economica a deciziei, ci cea sociala. E o bataie de joc sa tii oamenii neinformati, sa ii trimiti la ghiseu sa plateasca taxa marita cand ea intra in vigoare doar din 15, dupa care sa le dai banii inapoi si sa introduci alte reguli, in decurs de doar doua zile. Nici nu-ti mai vine sa gandesti ratiunea economica in momentul in care se pisa pe tine cu indiferenta lor crasa. Taxa isi are logica ei, pe mine pusul in practica ma scoate din minti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eeeeeee .... la teorie stim bine ca ne pricepem toti dar pe noi practica ne omoara ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. corect. ne-or facut parintii teoreticieni. dar asta nu ne impiedica sa ne dam cu parerea, sa ne varsam of-ul, chiar daca nu ne baga nimeni in seama

    RăspundețiȘtergere