Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

joi, 4 decembrie 2008

La anul facem baie


Da mă, la ştrand... de parcă mai merge careva la ştrand. În Veneţia băi ciumpalacilor. Terminaţi mă, ştiu că s-a închis, că nu mai e la subsol la Dumbravă şi că acu îi zice Oxygen. Chiar, oare d-aia i-o fi spus Veneţia? Se inunda în pasajele subterane :))?
Tri rânduri şi n-am zis nimic din ce vroiam. Veneţia, de această dată oraşul, nu birtul, e acoperit de Aqua Alta. Un fenomen care a dat bătăi de cap veneţienilor dintotdeauna. Iar cum amintirile din Veneţia sunt încă proaspete, am cetit cu nesaţ toate ştirile trimise de dogi către Românica. Cea mai interesantă şi mai bine documentată am găsit-o pe Hotnews. Aici se explică foarte pertinent toate cauzele care duc la formarea acestui fenomen. Nu le mai comentez şi eu. Dar mi-aş da cu părerea despre veneţieni. Unii ar spune că sunt privilegiaţi. Nu e de ici de colo să locuieşti în cel mai faimos oraş din lume. Altfel te vede omu când spui "sunt veneţian". E clar că mândria locului de baştină îşi face toţi banii. Dar când îţi plutesc ligheanele prin casă, barca e parcată pe balconul vecinului şi plodul tre să încalţe cizme până la coapsă ca să meargă la şcoală parcă nu-ţi mai arde de mândrie.
Şi când mă gândesc că îs şase luni de când mă plimbam pe acolo şi dădeam mâncare la porumbei în piaţă, căutam cu nesaţ un strop de apă pe o căldură copleşitoare. No, apă am vrut, apă am primit. (bine, mai mult ei decât eu)
Foto

5 comentarii:

  1. Cât timp aţi fost voi pe insuliţă, am stat de vorbă cu un veneţian - într-un restaurant, parcă, nu-mi mai amintesc - care zicea că e tot mai grea viaţa în Veneţia. Oraşul e frumos, dar tinerii nu ce face în el. E mic, nu sunt companii mari care să vină acolo să dezvolte afaceri (nici n-ar avea unde), aşa că şansele tinerilor sunt doar să se angajeze în turism. Iar dacă faci ceva şcoală, vrei ceva mai mult. Aşa că pleacă la Roma, Milano, Torino, iar Veneţia rămâne cu tot mai mulţi bătrâni.

    Facem un plan - de volintariat :D - pentru salvarea Veneţiei? Cel mai frumos oraş din lume.

    RăspundețiȘtergere
  2. facem adeloaso. orice pentru Praga

    RăspundețiȘtergere
  3. Sti ce ar fi "haios"? Sa se raceasca clima atat de mult incat sa inghete apa, se chimba atunci cizmele de guma cu patine :)....bine ca nu e posibil asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  4. ahahaahahahaha, chiar... nici nu m-am gandit la asta. venetia, un patinoar gigant. chiar ca ar fi amuzant.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut..as dorii ca baiatu ce a facut acest blog sa intre pe adresa de mess : forza_gaz_metan sa vb ceva !

    RăspundețiȘtergere