Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

joi, 4 decembrie 2008

Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase


Călin-Mazemania a uploadat o poză pe site-ul Sibiu Standard, în concursul Câştigă un Iphone. Poza a crescut în top ca Făt Frumos, a ajuns în câteva zile pe primul loc. Cum îi stă în fire să bage zâzanie, nici concursul acesta n-a fost lipsit de „minunata” sa intervenţie. Am primit emailuri de la cititori referitoare la frauda pe care Călin o face. „Echipa” Mazemania l-a ajutat să introducă un cod sursă în pagina blogului său care înregistra fiecare vizită drept un vot pentru poza de pe site-ul ziarului. Evident că am eliminat poza din concurs. Ipocrizia şi-a regăsit căminul, pe acelaşi blog, unde Călin lansează o ipoteză de-a dreptul tulburătoare. A vrut să verifice dacă poate mânări acest concurs. Mai spune Călin că verifică toate concursurile online lansate de presa sibiană. La ultimul post de învrăjbire am fost fraier şi am muşcat. Am ajuns într-o discuţie inutilă cu nişte colegi de presă cu care nu am nimic de împărţit. Şi n-am de gând să încep alte discuţii. În fine, singurul concurs „sub atenta lupă” a criticului de serviciu este cel al Sibiu Standard. Probabil i-ar fi plăcut mai mult un Iphone decât un zbor cu parapanta.
Concluzia: ce ai făcut se numeşte tentativă de fraudă, nici mai mult nici mai puţin. Restul sunt poveşti şi invenţii.
Hai să presupunem că un politician ar fi apărut la alegeri cu 50 de buletine ştampilate cu numele său în buzunar. Şi când l-ar fi prins poliţia ar fi zis că vroia doar să testeze dacă poate mânări votul, că s-au plâns sibieni „echipei” sale electorale. Iep, n-ai fi scris nimic, nu l-ai fi făcut troacă de porci şi infractor şi în zeci de mii de feluri.
Ruşine Mazemania!
L.E.: Voi permite comentarii doar celor care se semnează. Nu vreau să fiu invadat de cei 100 de anonimi.

7 comentarii:

  1. Intelegi ce vrei Brylu.... si sa stii ca si alte ziare sunt sub lupa.... la concursuri si nu numai...dar nu asa de upfront!

    Mazemania continua sa urmareasca presa locala ......

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) :)) :)) :)) :))
    intrebare: daca ma apuc eu si-mi postez 100 de comentarii la vreun post de-al meu, dar le postez ca anonim, oare tot frauda se numeste?
    hmmmm!!!
    bei, vreau si io cod din ala, ca de bagi vreun concurs pentru un blackberry storm, ma bag si io! si promit ca nu semnez cu echipa, ca doar nu-s prost sa-l impart cu #3 si #2! sa-si cumpere!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Mazemania: nu inteleg, Calin. doar relatez. nu asta ne e menirea? sa relatam si sa criticam? n-am nicio problema cu urmaritul presei locale. pana la urma, pe undeva ne faci si noua un bine, ne faci mai atenti la micile detalii. dar faza cu concursul a fost un furtisag jalnic bine ascuns sub "aripa" de justitiar.
    @bagatori: 100? ma asteptam, la valoarea ta de finantator sa concurezi cu Leonidas si sa vrei 300.

    RăspundețiȘtergere
  4. parerea ta Brylu..dar ancheta jurnalistica gen asta ce e? http://sibiu.ghimpele.ro/index.php?cat=afisare&ziarul=6&rubrica=interviu_vezi&id=11574

    Acum conparatia ta cu politica e fortata si scoasa din context. Daca vrei sa stii argumentul echipei mele (ca eu habar n-am chestiile astea tehnice...recunsoc:)) a fost de testare a concursului. Daca nu va prindeati bagam un amplu material pe blog. Asa am avut de backup materialul publicat cand v-ati prins!
    Oricum concursul are carente. Multi s-au plans ca la editiile 1 si 2 au fost mis-masuri poate fara voia voastra dar cu astfel de tehnici.
    Ar trebui in Regulament sa fiti mai clari ca nu e voie cu vot electronic, ca tb vot consimtit, etc

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci Caline, tu nu te gandesti la anumite aspecte. Si sunt convins ca nici nu te intereseaza. Tu vrei scandal, zazanie si critici catre altii. Mica ta cascadorie a creat un val de emailuri pe adresa redactiei din partea participantilor la concurs. Manaria facuta de tine am aflat-o tot de la un cititor, care mi-a trimis cele doua coduri bagate pe site-ul tau. Tu imi spui mie niste povesti, eu iti spun fapte concrete. Suntem la al treilea concurs si acesta este primul la care cititorii trimit emailuri cum ca se considera furati. Ca apar comentarii pe site, tu, dintre toate persoanele de pe internetul asta, ar trebui sa stii cat de usor se pun comentarii anonime. Faptul ca de abia acum s-au trimis emailuri la redactie imi intareste convingerea ca toate comentariile rautacioase de la concursurile precedente au fost doar gargara si ca acum este pentru prima data cand exista o reactie concreta la un furt concret. Facut de tine. Tu poti sa il justifici cum doresti. Eu iti spun parerea mea si a participantilor la concursul acesta. Dar cum anchetele tale se bazeaza tot timpul pe zvonuri, ma gandesc ca niste fapte concrete nu te vor convinge ca de data asta nu ai dreptate si ca ai facut o mare porcarie. Tu ti-ai atins scopul. Ai dat apa la moara participantilor la concurs cum ca tot acest concurs este o manareala. Probabil daca nu ai descoperit nicio frauda te-ai gandit sa faci tu una. Caline, nu mor caii cand vor cainii. Mai straduie-te...

    RăspundețiȘtergere