Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

miercuri, 21 mai 2008

Santaj ca de an electoral


Unii e destepti, altii e fraieri. Gazistii strainezi au pus un nou plan la cale, de tras pielea de pe romani. Statul, in pauza, ca deobicei. ANRE, recte Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei tine partea poporului. Pana la alegeri, adica inca doua saptamani. Dupa care sunt aproape convins ca va da liber scumpirilor, ca sa poata tine in frau urmatorul val de la alegerile generale. Intrebarea de bun simt mi se pare foarte simpla. Unde e gazul romanesc. Si de ce de el profita doar desteptii. Pe bucuresteni ii doare in spit de scumpiri. Ei se aprovizioneaza de la Petrom si Romgaz. Restul tarii... da-va dracu. Olteni, muriti cu francezii de gat. Ardeleni, casapiti-va cu nemtii de la E.On. Ceea ce parea o afacere buna acum ceva vreme, centrala de apartament, pare sa devina o paguba tot mai mare in buget. In curand o sa platim, cei cu centrale, cat plateam daca eram conectati la centrala de cartier. E drept ca am avut cam trei ani de liniste, dar cam atat. Scumpirea loveste in mod direct in utilizatorii casnici. 18% in plus in sudul tarii, unde este Distrigazul, 19% in zonele aprovizionate prin E.On.
De unde pana unde santaj? Pai, foarte simplu. Cum stiu ca statul nu isi permite sa lase fara apa calda cateva milioane de romani inca racordati la centrale de cartier, ambele companii vor sa inchida aceste centrale in cazul in care nu scumpirile nu vor fi aprobate. Si e an electoral. Deci, dilema. Cum pierde guvernarea mai putin: aproband scumpirile sau sacrificand racordatii la centrale? Sunt curios care va fi decizia.
Vajnicul ministru al economiei, armeanul stab peste finantele tarii, a facut ce stiu cel mai bine politicienii sa faca. A dat-o pe la Poplaca. Ca preturile vor creste, ca har, ca mar, dar s-a ferit sa dea vreun procent. De ce sa spuna lumea ca PNL-ul a scumpit gazele cu X% cand poate sa taca, sa para prost ca n-are habar de scumpirile patronate de el dar sa lase impresia generala ca guvernul trage cu poporul.

2 comentarii:

  1. de ce nu sunt alegeri in fiecare an? asa nu s-ar scumpi nici gazul decat 1 data pe an (dupa alegeri), asa s-ar asfalta strazile in fiecare an si s-ar pune canalizare. interesant totusi, in perioada electorala nu mai prea are nimeni timp sa lucreze pentru ca sunt in campanie dar totusi.... in perioada asta se face cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. în perioada asta se pozează cel mai mult. de făcut se face foarte rar câte ceva.

    RăspundețiȘtergere