Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

marți, 10 iulie 2007

Interzis la fotbal

Februarie 2007. Se vorbeşte pentru prima oară despre fuziunea cluburilor de fotbal FC Sibiu şi FC Atletic. Iulie 2007. Discuţiile nu ajung la niciun punct comun. Liderii celor două cluburi îşi aruncă vorbe grele. Este aproape clar. Fuziunea dintre FC Sibiu şi FC Atletic nu se va mai realiza. Impasul în care au ajuns negocierile pare de netrecut, iar totul se învârte în jurul unui singur nume: Werner Keul.

Acesta îi acuză pe investitorii de la Atletic că nu văd altceva decât bani. În schimb, finanţatorii clubului spun că echipa primăriei s-ar alege cu mult mai multe în schimbul sumelor cerute. Prezenţa vicepreşedintelui echipei FC Sibiu în interiorul negocierilor aproape că a pus cruce fuziunii. De ce? Este foarte clar că reprezentanţii Clubului Atletic nu doresc cooptarea lui Werner Keul în Consiliul de Administraţie al echipei ce urmează să fie construită în urma fuziunii. Dupa prima discuţie privind fuziunea cele două părţi păreau că s-au înţeles. Din conducerea viitoarei echipe urmând să facă parte primarul Klaus Johannis, viceprimarul Eugen Mitea, Cristi Marinescu, Dragoş Năstase şi Cristi Gecui. Apoi a apărut numele lui Werner Keul în locul primarului Johannis şi apele s-au tulburat din nou. Răspunsul nu a întârziat să apară: „Ei vor bani mulţi. Oamenii ăştia nu au gândire. Au cerut o sumă prea mare şi vă şi spun de ce bani e vorba. Noi le-am oferit 20 de mii de euro iar ei au cerut dublu”, a declarat Werner Keul, explicând de ce nu se face fuziunea. Pe de altă parte, oficiali ai clubului Atletic consideră chiar şi dublul sumei oferite de FC Sibiu ca fiind derizorie. „Investitorii noştri au băgat în club 70 de mii de euro. Pe lângă această sumă, locul în Divizia C valorează în jur de un miliard de lei vechi. Cu această sumă se vinde un loc. Ca să nu mai vorbim de jucători.”, spune Cornel Stănilă, directorul sportiv al FC Atletic.

Werner Keul: Acţionarii de la Atletic vor doar bani

Vicepreşedintele clubului FC Sibiu îi acuză pe investitorii de la Atletic că nu văd altceva decât bani. În schimb, finanţatorii clubului consideră că echipa primăriei s-ar alege cu mult mai multe în schimbul sumelor cerute
Este aproape clar. Fuziunea dintre FC Sibiu şi FC Atletic nu se va mai realiza. Impasul în care au ajuns negocierile pare de netrecut, iar totul se învârte în jurul unui singur nume: Werner Keul. Prezenţa vicepreşedintelui echipei FC Sibiu în interiorul negocierilor aproape că a pus cruce fuziunii. De ce?
Atletic nu-l vrea
Clubul Atletic nu doreşte cooptarea lui Werner Keul în Consiliul de Administraţie al echipei ce urmează să fie construită în urma fuziunii. Prima discuţie purtată între reprezentanţii celor două echipe formase un Consiliu de Administraţie acceptat de ambele părţi. Din partea FC Sibiu urmau să fie cooptaţi primarul Klaus Johannis şi vicele Eugen Mitea, în timp ce din partea Atletic, în CA urmau să intre Cristi Marinescu, Dragoş Năstase şi Cristi Gecui. Întâlnirea a fost urmată doar de declaraţii în presă, din partea ambelor părţi. Aşa a apărut şi numele lui Werner Keul, persoană non-grata în viziunea celor de la Atletic. „Ei vor bani mulţi. Oamenii ăştia nu au gândire. Au cerut o sumă prea mare şi vă şi spun de ce bani e vorba. Noi le-am oferit 20 de mii de euro iar ei au cerut dublu”, spune vicepreşedintele FC Sibiu. Pe de altă parte, oficiali ai clubului Atletic consideră chiar şi dublul sumei oferite de FC Sibiu ca fiind derizorie. „Investitorii noştri au băgat în club 70 de mii de euro. Pe lângă această sumă, locul în Divizia C valorează în jur de un miliard de lei vechi. Cu această sumă se vinde un loc. Ca să nu mai vorbim de jucători. Vă dau trei exemple, pentru care avem chiar oferte. Frăţilă – 15 mii de euro, Adrian Popa – 10 mii de euro, Codrin Tudor – 10 mii de euro. Pentru toţi cei trei există oferte”, spune Cornel Stănilă, directorul sportiv al FC Atletic.

Impasul Cisnădie

Reprezentanţii FC Atletic au fost contactaţi în urmă cu ceva vreme de oficiali ai clubului din Cisnădie, care, la rândul lor, doreau fuziunea cu echipa sibiană, pentru a juca în Divizia C. „Ne-am întâlnit cu reprezentanţii Cisnădiei, fără nici un fel de obligaţii, le-am prezentat variantele propuse de noi iar aici s-au oprit toate discuţiile. Trebuia să fim contactaţi, însă nu au mai dat nici un semn”, spune Stănilă. Discuţia cu Cisnădie s-a oprit în momentul stabilirii bugetului. Când cisnădienii au cerut ca fiecare parte a clubului să vină cu aceeaşi sumă de bani pentru construirea bugetului pentru sezonul următor. Ori în condiţiile în care Atletic venea şi cu lotul de jucători şi cu locul în Divizia C, propunerea a fost considerată de neacceptat de oficialii sibieni. În ciuda faptului că discuţiile dintre Cisnădie şi Atletic nu au nici un fel de finalitate şi probabil vor rămâne în acelaşi stadiu, oficialii FC Sibiu consideră de neacceptat pasul făcut de Atletic. „Am aflat că negociază cu Cisnădia. Vedeţi, ei mă pun pe mine în faţă, că nu vor să colaboreze cu mine ca să îşi găsească o scuză, când negociază cu alţii”, spune Keul. „Dacă Atletic îşi caută alte oferte, ne vom căuta şi noi. Într-adevăr suntem într-un impas cu negocierile, dar care se va soluţiona în cursul acestei săptămâni. Însă ei nu pot veni să ne spună nouă cu ce persoane venim în această colaborare. Noi propunem persoanele care ştim că ne reprezintă. Dacă nu doresc să colaboreze cu persoanele propuse de noi, e treaba lor. Noi le-am spus ce le putem oferi. Aşteptăm punctul lor de vedere”, spune şi viceprimarul Eugen Mitea. „Werner Keul vrea să ia un club pe gratis. Nu ne cramponăm în această fuziune. V-am spus preţurile jucătorilor. Îi vindem pe cei trei şi avem asigurată o parte din bugetul pentru la anul. Unul are ofertă de la Gaz Metan, altul de la Sebeş şi altul din Liga a III-a din Germania. Oricum, fuziunea cu FC Sibiu primează în faţa oricărei alte colaborări, iar noi aşteptăm în continuare să se finalizeze discuţiile”, adaugă directorul sportiv al echipei Atletic.

Bogdan BRYLYNSKI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu