Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

marți, 2 septembrie 2008

Freek show continuu


Stiti cand spui ca le-am vazut pe toate, nu ma mai surprinde nimic? Ete na. Poate functioneaza la alte popoare, prin Sri Lanka sau Papua Noua Guinee. Eu am un dinte impotriva politistilor. Si nu l-am ferit ci mi-am spus oful de fiecare data. Cand a fost sa ii laud (desi atuncea il laudam pe Ghisoiu, fara sa stiu) i-am laudat, dar mai des le-am tras cate un perdaf. Politia cred ca e prima institutie dintr-un stat care ar trebui sa functioneze perfect. De ei depind multe, ordinea, siguranta, linistea si de foarte multe ori chiar vietile noastre. Tocmai de aia nu este loc de eroare in munca pe care o fac. Si totusi, uneori se intampla.
Sambata, un echipaj de politie a vrut sa opreasca un Mercedes condus de un capsunar autohton, la Apoldu de Sus. Ciucaletele n-a oprit si le-a dat cu flit. Cei doi politisti s-au suit in Loganul din dotare si i-au dat forja sa prinda bezmeticul. De aici incepe tragi-comedia. 20 de kilometri Loganul n-a reusit sa ajunga Mercedesul. Nu ca n-ar fi normal dupa legile firii, dar pentru o masina de politie parca ar trebui sa se gaseasca undeva mai multi cai putere. Astfel ca politistii au cerut filtru la intrarea in Sibiu. Care n-a ajutat la nimic, ala a trecut ca prin branza. Dar aici a aparut si problema. Soferul (masinii de cacat) Loganului a pierdut controlul masinii, genialei si superbei masini. A intrat drept intr-un gard si masina a devenit un morman de fiare inutil. Soferul a scapat fara nicio zgarietura, ca avea airbag. Colegul lui si-a rupt umarul pentru ca (masina de cacat) Loganul are un singur airbag.
Deznodamantul: Pulifricul din Mercedes va primi o amenda intre 1000 si 2000 de lei si i s-a luat carnetul. ATAT. Sa-ti bati banana de politisti e prea putin ca sa te alegi cu dosar penal. Ce s-a intamplat cu politistul de la volan? El, omul legii, care urmarea in timpul serviciului, cu masina de serviciu, un cretin vitezoman, are dosar penal pentru vatamare corporala (umarul colegului). Si va fi cercetat de parchet, iar daca Tribunalul il va condamna cu suspendare, ca in majoritatea cazurilor de acest gen, s-ar putea sa fie dat afara. Doar unde ati vazut politist cu dosar penal. Cica decizia de concediere ar depinde de IGPR si s-ar putea ca el sa isi pastreze slujba, asta daca va fi condamnat. Dar oricum, nu vi se pare o tampenie intreaga poveste? Pentru ca daca eu as fi politist, si m-as gasi maine intr-o situatie asemanatoare, mi-as baga picioarele in ea urmarire. In primul rand, imi risc viata intr-o conserva ca Loganul, care o fi potrivita pentru o familie dar e o bataie de joc pentru politie. In al doilea rand, de ce sa imi risc eu serviciul? Da-mi bag picioarele in ea urmarire. Opriti-l daca puteti la Sibiu, daca nu, sa mearga in Valcea sa se descurce aia cu el.

Si ca tot veni vorba de Loganurile politiei, una mai amuzanta, pe care nu mai tin minte de unde am auzit-o (probabil tot de la Ghisoiu) si cica 100% reala. Cand a impartit IGP-ul Loganurile pentru politia rurala, vine randul Moldovei. Isi iau baietii masinile, 50-100-200, cate or fi fost si pornesc spre casile lor. La un moment dat, marea majoritate opreste intr-o benzinarie pentru o cafeluta. Si, jmecheri ca toti politistii de sat, pun cheile pe masa. Beau ei cafeluta si dau sa plece. No, acu, care cheie de la ce Logan era? Si s-or apucat toti sa-si bipaie masinile ca sa stie cu care sa plece acasa... :))))))))))

Foto

7 comentarii:

  1. caz concret:acum vreo 2-3 ani eram asiguratorul politiei sibiu. un italian(100%) cu nevasta romanca(moldoveanca) este inregistrat de radarul plasat la bricomat cu... 180 km/h!!!!(culmea la aceea ora traficul era foarte lejer) mai incoace spre oras politia ii face semn sa opreasca, macaronarul se face ca ploua, politia cu un renault chamade dupa el(sirene+girofar inclus). italianul nimic, pana cand......isi infige piciorul in frana exact in mijlocul drumului. urmarea o banuiti: politia intra in plin in el si italianul incepe circul. italianul bine merci repara masina pe rca-ul politiei, politia repara masina pe banii politistului de la volan, ca de, politia facea economii si nu avea casco la chamadeuri. politistul amenda, italianul carnet suspendat. singura bucurie e ca italianul a cam pus-o in italia de mamaliga: puncte+malus pt rca-urile viitoare ale lui(vitezomanii sunt "praduiti" bine de asiguratori acolo)

    RăspundețiȘtergere
  2. o laba slaba, daca ma intrebi pe mine. ce pretentii sa ai de la politisti cand nu le oferi nici conditii nici cadru sa-si faca meseria ca lumea?

    RăspundețiȘtergere
  3. Îi stupid, absurd şi aberant ce s-a întâmplat în acest caz. Dosar penal trebuia să i se fi făcut idiotului din Mercedes, că el a fost până la urmă vinovat de accident. Şi lui ar fi trebuit să i se impute şi pagubele Loganului. Ce legi strâmbe!

    RăspundețiȘtergere
  4. LOGANUL NU E MASINA DE CACAT. Este perfecta pentru targetul caruia i se adreseaza. Loganul nu e masina de curse, e masina pentru familie. Loganul nu e masina de viteza. E sigura si stabila. Daca soferul care o conduce e prost si nu stie sa o tina pe sosea, asta e cu totul altceva. NU Loganul are un singur airbag, ci VERSIUNEA DE BAZA a Loganului are un singur airbag. Daca Politia Romana e zgarcita si nu si-a permis un Logan cu 2 airbaguri, asta e altceva.
    LOGANUL NU E O CONSERVA de masina. Are suficient spatiu, chiar mult mai mult decat alte masini din clasa ei. Atentie ce compari Bogdane. Mercedes si Logan sunt din 2 clase diferite. Iar faptul ca Politia Romana a cumparat Loganuri e de admirat, doar pentru faptul ca au decis sa foloseasca o masina ROMANEASCA!! Dar specificatiile tehnice sunt foarte clare pentru orice masina. Degeaba incerci sa-i dai 300 la ora ca sa prinzi un Mercedes, daca Loganul are maxim 105 cp... Toata lumea stie asta. Daca io iti dau un iPhone si tu te apuci sa bati cuie cu el, normal ca o sa se strice. Ce-o sa scrii atunci? Ce de cacat e iPhone? Sa fim seriosi.. Politistii aia or fi vazut prea multe filme, de s-au pus pe urmariri, sau nu stiu sa compare masinile intre ele, de credeau ca il pot ajunge. Si mai grav e ca soferul nici nu stia prea bine sa conduca, de a ajuns in gard..

    RăspundețiȘtergere
  5. :))) te-o făcut corinoasa în sânge, brilinschi :))))

    Problema aici nu-i Loganu, care ar trebui să fie Mercedes. Poliţia are metodele şi logistica să prindă de-alde ăştia, cum a şi făcut - filtre, dispecere, radare etc. Niciunde în lumea asta Poliţia nu are Mercedesuri. Faza de rahat e cu dosarul penal al poliţistului. După cum am zis, legea în ţara asta e strâmbă di tăt.

    RăspundețiȘtergere
  6. dupa ce mi-am luat papara prin telefon 6:06 minute, vin cu niste precizari absolut necesare ca sa-mi pastrez un prieten :D. Loganul NU ESTE o masina de cacat. Doar ca nu se potriveste politiei. POLITIA ROMANA este zgarcita. Si-a luat ce era mai ieftin, cand putea sa dea bani pe niste masini care sa se potriveasca muncii de politie. Loganul NU ESTE o conserva ci o masina de familie.
    DAAAAAAR, si am mentionat si telefonic acest aspect, cu un iPhone POTI bate un cui, poate nu 100, dar unul cu siguranta poti bate. acu-i mai bine? :))))

    RăspundețiȘtergere
  7. e, adeloaso, ai sa fi surprinsa. lasa-ma cinci minute sa adun pozele si o sa vezi. undeva in lumea asta, politia ARE MERCEDESURI

    RăspundețiȘtergere