Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

marți, 9 septembrie 2008

Acum sunt mai linistit


Pai daca un cercetator roman spune ca maine nu e sfarsitul lumii, pot sa dorm la noapte linistit. O sa ma trezesc miercuri dimineata cu siguranta. In aceleasi claxoane de pe Mihai Viteazu si cu Uratzica calare pe mine incercand sa ma intoarca de pe o parte pe alta pentru portia de lupte greco-romane din fiecare dimineata. Practic, maine dimineata incep Jocurile Olimpice ale particulelor. Cateva miliarde, miliuane, inca nu stiu exact, de Gabi Szabo vor incepe o cursa cronometru prin acceleratorul de particule de la CERN. Din pacate, nu vor fi medaliati pentru ca-si vor sparge capetele unul intr-altul. Si din acesti Gabi Szabo se vor naste o mie de milioane de Gabi Szabo mai mici pe care cei 10 mii de savanti ii vor cerceta in amanunt in patru catedrale. Gura lumii spune ca maine e sfarsitul lumii. Cercetatorii romani ne linistesc. Pe mine m-au convins. Oare intamplator mi-am adus aminte bancul cu cele doua bile?
Cica iau niste cercetatori un american, un neamt si un roman si ii supun unui experiment. Ii inchid pe fiecare intr-o camera perfect patrata si perfect alba cu doua bile de otel. Dupa o saptamana, deschid pe rand fiecare camera. Americanul folosea bilele la fitness. Le ridica rand pe rand sa-si defineasca muschii bratelor. "Uite, americanii, natie inclinata spre sport, atentie deosebita data sanatatii. Foarte multumiti". In camera neamtului, sute de desene si calcule matematice. Neamtul incerca sa demonstreze ditai teorema folosind cele doua bile de otel. "Uite, germanii, popor inclinat spre stiinta. Deosebit". Deschid si la romanasul nostru. Al nost` statea tolanit, cu o bila sub cap. "Pai ma Ioane, ce facusi cu bilele?""Apai, domn` cercetator, una am chiert-o si cealalta s-o stricat". Dap, ma simt mai linistit.
Acilea e Olimpiada

8 comentarii:

  1. Mie nu mi-a plăcut deloc deloc deloc tonul cu care îi tratezi pe cercetătorii români. În primul rând, sunt 100 (O SUTĂ) de cercetători din România care lucrează la acest proiect, deci ştiu foaaaaaarte bine despre ce vorbesc şi nu cred că ne permitem noi muritorii de rând (că veni vorba de murit :D) să-i luăm în bască... aşa, că-s români.
    Dacă poimâine suntem toţi în faţa Sfântului Petru bătând la poarta Raiului atunci da, le poţi spune şi lor bancul :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. noa brylu draga m-ai linistit. de vreo doua zile aud doar ca vine sfarsitul lumii, ca nu's ce accelerator de particule o sa produca gauri negre si-o sa ne haleasca. ma si gandeam ca la ora aia oi fi in avion si unde naiba o sa mai aterizeze dupa aia. sper ca o particula se chierde si una se straca. si-asa is si io mai linistit! :))
    #1
    pese: adela e nervoasa?

    RăspundețiȘtergere
  3. Genial bancu'

    app daca cumva se formeaza totushi ceva gauri ar fi bine sa le exploatam in sensul reciclarii chestiutzelor pe care noi le aruncam aiurea

    RăspundețiȘtergere
  4. deci mai bagatorule. daca ai ateriza tu intr-un loc nemaiaterizat de nimeni si te-ai intalni cu oameni nemaintalniti de nimeni, care-ar fi hiba? gandeste-te ca ai incepe un LOST 2, de data asta pe bune. succes garantat pentru bagatorii de seama.

    daca s-ar pierde in gaura chestiutzele ar fi beton. dar nu m-as risca, cine stie pe unde ajung, pe fro alta planeta, si ne trezim cu getesibi verzi ca ne arunca inapoi containerele pline intr-o ploaie de coji de seminte si tampoane semireciclate. bleac

    RăspundețiȘtergere
  5. "ploaie de coji de seminte si tampoane semireciclate"

    ahahahahhaha =))

    RăspundețiȘtergere
  6. mah
    erau trei bile........ futa-te pula
    cu una durmea sub cap..... si oricum noi deajaba cu bilele, ca nici pa alea de la mnezau nu le avem dapai de cateva catralioane de particule... la masa cu ele si in gaura ei neagra!

    RăspundețiȘtergere
  7. s-apai cand nashu pune !... we`re all focked.

    RăspundețiȘtergere
  8. For the record, si io stiam bancul tot cu 2 bile...chiar daca pe-una dormea... :))

    RăspundețiȘtergere