Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

miercuri, 17 septembrie 2008

Standarde ce?


E On. Ii stiti. Aia micii de respira greu. Les nemtani care fac afaceri, bani, miliuane pe spinarea noastra. Cei care dau ora exacta a aragazelor din fiecare apartament. Ei bine, Eonezii din Sibiu sunt cam de trei lei seminte. Nu ca ne jupoaie la factura si ca schimba pretul cand se trezesc cu fata la cearceaf. Ca asta fac toti, si cei cu curentul si cei cu painea si cei cu aerul pe care il respiram. Am inteles. Gazul e o dare care trebuie platita. N-o platesti, roaga-te sa mai functioneze resoul din pod. Si n-am o problema cu asta. Vine factura, marcam banul. Unii dintre noi sunt mai constinciosi. De exemplu, electricianul cu care ma ajut cand vine vorba de montat lampi, schimbat prize s-alte cele. Omul are un principiu de viata beton. Primul lucru dau banii la stat si pe utilitati si dupa aia imi pun sa mananc. Iar omul a primit acu vreo doua-trei saptamani o NOTIFICARE, evident de la gazisti, cum ca ar avea datorii. El, care n-a intarziat o zi la plata lor in viata lui. Si s-a dus omul spasit, ca sa se dovedeasca ca bovinele care manipuleaza calculatoarele au dat-o-n bara. Si mai au si tupeul sa dea vina pe calculator. In fine, nu despre asta era vorba.
Eonii fac bani cu ghiotura in Romania. Bravo lor. Dar nu accept sa-si bata joc de noi. Ieri m-a sunat un amic cu un pont. La una dintre caseriile gazistilor erau vreo 20 de oameni care stateau in ploaie, la coada, asteptand sa dea un ban frantujilor. Pana am ajuns eu, intrasera jumatate dintre ei. Pai mai meine kleine freunde. Dupa ce ca vin sa va dau bani, sa prosperati voi, sa poata Merkel sa bea linistita o votca cu Putin (o fi tras si ea un stampal acolo), sa puneti beculete pe poarta Brandenburg si sa reconditionati Zidul Berlinului cand vrea muschiul vostru, voi va bateti joc de mine? Ditai compania energetica, fala gazului european, sa n-aiba bani de un sediu mai de Doamne-ajuta, barem de-o chirie decenta si un spatiu mai generos, sa nu stea fraierul de roman care vrea sa va imbogateasca in ploaie. Sunteti de toata rusinea.
Pe site-ul E On Romania nemtalaii se lauda ca s-au aliniat la standarde europene. La ce ba? Du-te de cilea... Daca imi arati tu mie 20j de nemtalai care stau la coada in ploaie la vreo caserie E On io va curat poarta Brandenburg de sus pana jos agatat cu cordelina de picioare si cu capul in jos. Spuneti altora povesti.
LE Iz nemti, nu francezi. Nu conteaza. Franta are presedintia Europei. Pan` nu termina, in carca lor sunt toate.

3 comentarii:

  1. Ai facut-o de oaie... E.on sunt nemti! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. pe principiul tati isi bat joc de noi, conteaza mai putin ce natie is. si avand in vedere ca frantujii conduc ieuropa inca o buna perioada, li se arunca totul in carca. doar traim intr-o epoca a globalizarii, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Oau, ce rapid ai corectat! Si scapi de agatat ca or fi avand ei si p-acolo birouri mai mici, dar pariez ca nemtalaii platesc numai prin card si ebanking... Cum ii reclama aia cu tanti care doar vrea sa scape putin si se foloseste de pretextul cu platitul luminii? La noi mai greu se hotaraste lumea sa scape de cozi ... asta e.

    RăspundețiȘtergere