Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

joi, 2 octombrie 2008

Andone sau Trombetta?


Eu zic ca niciunul. Mureşan şi Paszkany. Ei da, restul sunt accesorii potrivite într-un anumit moment al existenţei. După meciul de la Roma nu m-am temut atât de mult pentru CFR de Chelsea cât mă tem de meciul cu Bordeaux. Atunci vom vedea exact dacă discuţiile despre mentalitate îşi au sau nu rostul. Probabil atunci va fi examenul de mentalitate al echipei şi vom vedea dacă joacă româneşte (am bătut Roma, egal cu Chelsea, cine dracu` e Bordeaux?) sau intr-adevar sunt o echipa de Champions League. Foarte clar este faptul ca nu mai putem vorbi de echipe mici in cea mai importanta competitie intercluburi. Anathorsis Famagusta sau Bate Borisov sunt alte exemple, pe lângă CFR-ul clujean de echipe care fac vâlvă în grupele în care erau clar de tot considerate outsidere.
Nu pricep cum de o echipă care bate Roma pe Olimpico şi face egal cu Chelsea în Gruia e pe locul 5 într-o ligă despre care inferioară e mult spus. Dar, fotbalul autohton am încetat de mult să încerc să îl înţeleg.
Revenind la întrebarea din titlu. Eu cred că Andone a adus CFR-ul la maximul românesc posibil. Atât de bine poate juca româneşte o echipă. Trombetta a luat maximul românesc şi i-a dat forţă britanică şi luciditate italienească. Cum, de unde, doar un anonim ca Trombetta ar putea şti. Dar îmi aduc aminte că şi Mourinho a fost un biet translator la Barcelona înainte să ajungă unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Merite au amândoi dar laurii îi culege doar omul care se ridică de pe bancă la finalul meciului. Trombetta a dat mâna cu Spaletti şi cu Scolari. Andone i-a văzut la televizor.
P.S. Mi-am amintit când am văzut poza. Mureşan, 10 cu Roma 9.5 cu Chelsea. Mă gândesc câte goluri ar mai lua naţionala României cu Rădoi şi Mureşan în teren.
Foto: GSP
LE: E clujean şi ştie mai bine dedesubturile poveştii CFR-ului. Îi dau dreptate 100%

3 comentarii:

  1. Mamaliga 1, zisa si Pipera Division e intr-o alta oala. Sau mai bine zis, pe langa o alta oala. In campionatu` autohton jocul echipelor e mediocru, asa ca si CFR-ul joaca la fel aici. Pe cand in cupele europene, esti obligat sa ti ritmul impus de adversar.
    Dincolo de asta, toata lumea cauta acum un "duel" intre Andone si Trombetta. Eu as zice ca au merite egale, pentru ca italianul a facut parte din stafful tehnic o perioada, stand in umbra lui Andone, deci cunostea ce si cum. Andone e de trecut, Trombetta e de viitor. De ce mai scormonesc unii trecutu` si cand echipa merge bine si are rezultate?
    Si tot aici imi permit sa-i dau dreptate o data in viata lu bou` ala de mitica dragomir, cum ca majoritatea strainilor de la cfr au fost recomandati de marcel popescu, deci si ultimul are un mare merit.

    RăspundețiȘtergere
  2. dap, asta cam asa e. dar totusi, sa-i dai dreptate lu` Dragomir e primul semn ca ne paste apocalipsa :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Apocalipsa vine numai o data. Si eu ii dau dreptate lui dragomir numai o data. Sa fie vreo coincidenta? :)

    RăspundețiȘtergere