Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

marți, 14 octombrie 2008

Faceţi loc. Frânez

Am vazut că Tudor e nervos de mama focului pe poliţia română şi pe radarele pe care le-au amplasat prin judeţ. El spune că radarele au fost amplasate ca să se adune amenzi mai multe la buget, să crească încasările, să aibă şi poliţiştii ce să mânâncă. Pe undeva nu-l pot contrazice, dar ca unul care a avut carnetul suspendat pentru viteză, eu unul sunt pro-radare. Pe vremea când lucram la ProTV (azi văd că m-am trezit pro) acopeream domeniul eveniment. Eram un ştirist de la ora 5, pe româneşte. Am fost la zeci de accidente. Am văzut atât de mult sânge şi creieri împrăştiaţi pe şosea încât am fost total descumpănit. Normal că nici mie nu-mi place să-mi vină în poştă o amendă, dar câţi oameni au murit şi vor muri în continuare din cauza vitezei. Nu suntem nişte bogătani. O amendă ne arde la buzunar şi de teama unei amenzi o să frânăm. Ştiu, cei care fac accidente au BMW-uri, Q7 sau Passat-uri şi îi doare în cur de 150 de lei amendă. Probabil, dar mulţi dintre ei nu au şoferi personali şi o să îi doară când rămân fără carnet. Radarul fără poliţişti incoruptibili nu valorează nici cât o ceapă degerată. Dacă toate carnetele suspendate pe urma acestor amenzi ar rămâne la poliţie şi nu s-ar da înapoi pe P.C.R.-uri (pile, cunoştiinţe şi relaţii) ar fi nemaipomenit. Atunci am ajunge la o disciplină relativă în trafic.
Anyway, multe dintre radarele din judeţul Sibiu sunt amplasate la intimidare. Unele sunt false, la fel cum altele sunt perfect funcţionale, cu cameră de nush câţi megapixeli, numai bună să-ţi facă o poză de buletin ca la mama acasă. Se zvoneşte că va exista un flux al modificărilor radarelor pe măsură ce lumea se prinde care-s false şi care sunt veritabile, tocmai ca să se păstreze întotdeauna elementul surpriză.
Asta e lista radarelor din judeţul Sibiu
Cristian: la ieşirea din localitate pe sensul Sibiu - Sebeş, pe partea dreaptă - cameră falsă
Apoldu de Sus: la intrarea în localitate, pe sensul Sibiu - Sebeş, pe partea dreapta - cameră falsă
Săcel: la intrarea în localitate pe sensul Sebeş - Sibiu, pe partea dreaptă - cameră în funcţiune. Deocamdată este în teste şi nu emite amenzi.
Veştem: la ieşirea din localitate pe sensul de mers Braşov - Sibiu - cameră falsă
Colonia Tălmaciu: pe sensul de mers Râmnicu Vâlcea - Sibiu, la 200 m de hotel Poiana Soarelui - cameră falsă
Boiţa: la jumătatea liniei drepte care trece prin sat, pe sensul Sibiu - Râmnicu Vâlcea - cameră falsă

Prin urmare. Avem doar camere false şi una care funcţionează dar e în teste. Însă, repet. Nu vă bazaţi că sunt false. Nu ştiţi când aveţi surpriza ca una dintre ele să fie activă. Că par ei, poliţiştii, proşti. Dar nu sunt.

10 comentarii:

  1. Brylule, de ce ai tu impresia ca aia cu bmw-uri, q7 si passat-uri fac cele mai multe accidente? Din cate am vazut eu la stiri sau prin ziare majoritatea celor care pierd controlul masinii si ies in decor, pe contrasens etc sunt tot felul de teribilisti cu masini vechi sau foarte vechi. Oricum maxim promotia '95. Exceptie sunt cei bauti si aia care fac raliuri noaptea. Dupa parerea mea inconstientii la volan sunt principala cauza a macelurilor, iar ei, in majoritatea cazurilor sunt tineri si n-au foarte multi bani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intre Turda si Cluj, radarele fixe au lentila de la camera vopsita cu vopsea alba... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Parerea mea e ca drumurile ne omoara, nu masinile, asta e, nu mai suntem innainte de '90 cand 95% din populatie conducea Dacia.... si nici paia in fiecare zi, ca doar erau "zile cu sot si zile fara". Tehnica a evoluat, masinile s-au schimbat..... drumurile sunt aceleasi. Concluzia........ In Romania avem doar poteci, pana la drumuri mai e de lucru

    RăspundețiȘtergere
  4. @calin: pe principiul ca o Dacie nu ajunge la 140 la ora. si, in plus, vezi bine ca masinile vechi se imputineaza pe zi ce trece. pana la urma, nu conteaza ce masina conduci, daca esti un bou

    @bebe: politistii au o fraza "neadaptare la conditiile de trafic". asta inseamna gropi, drumuri valurite, drumuri murdare acoperite de pojghita, tot tacamul. de acord, sunt multe accidente care se produc din cauza gropilor din sosea, ca unul vrea sa o ocoleasca si il plezneste pe cel de pe sens opus, dar pana la urma, daca tragem linie, indisciplina noastra, a soferilor, inclina balanta mai degraba spre om decat spre calitatea drumurilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. p.s.: scuze caline, am uitat ca ai BMW. nimic personal :))

    RăspundețiȘtergere
  6. nu-i bai, n-am luat-o personal. imi aduc aminte cand mi-ai aparut in fatza dintr-o curba, in strand, cu vechiul JIM, de mi-a inghetat sangele in vene. erai cam pe contrasens. avantaj audi fatza de renault vechi.
    totusi, asa de curiozitate, uita-te pe ultimele accidente grave din judet si vezi ce masini conduceau aia. imi aduc aminte de ala cu loganul care si-a omorat prietena gravida si de inca unii care s-au facut varza intr-un masina cu numere de germania. nr masinilor vechi nu scade, s-au importat in ultimele doua luni o gramada de ciurucuri mai vechi de 10 ani.
    inca o chestie, poate personala: de obicei limitele mele ca sofer sunt sub limitele masinii. cu o masina foarte veche si uzata ar fi probabil invers.

    RăspundețiȘtergere
  7. e un punct de vedere. m-am uitat pe ziar la ultimele accidente. am gasit TIR, microbuz, Skoda, Logan si Audi. de la inceputul lui septembrie incoace. pana la urma, indiferent ce conduce, soferul e primul vinovat.

    RăspundețiȘtergere
  8. si eu sunt de acord cu radarele. dar sa fie tata si sosele decente. eu am comentat de faptul ca ele sunt amplasate total aiurea (exact la intrarea in sate, unde clar nici o masina nu va avea sub 50 km./h din simplul fapt ca masinile incetinesc treptat, nu ajung in 2 sec. de la 100 la 50 km./h).
    p.s. in judetul cluj sunt radare fixe. dar sunt si sosele cu doua benzi pe sens si limita de 70 km/h...asa mai merge (ca la autostrazi nici nu ma mai gandesc in romania)
    p.s.2. pentru cine nu stie, banii de pe amenzi intra in bugetul primariilor, nu al politiei. deci brylu, e cam greu sa ajunga o parte inapoi la politie. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. bogdane, ai zis cumva ceva de logan? :)) cred ca mi s-a parut totusi...

    RăspundețiȘtergere
  10. @tudor. de acord, in cluj sunt drumuri pe 3-4 benzi, dar alea au fost facute asa de la bun inceput. cum ai vrea sa faci asemenea strazi in cristian, sau in sacel, cand sunt case de o parte si alta a drumului. nu le poti darama oamenilor casa ca sa faci drum cu patru benzi acolo. sigur, exista varianta centurilor ocolitoare, sa nu se mai intre prin satuce. dar nu e realizabila in momentul asta. adica este, dar pe acelasi sistem cu centura sibiului, in 5-6 ani. in cristian e trecere de pietoni exact in curba. cum ar fi sa ai limita de viteza de 70? pai ii spulberi pe toti, ii faci afise pe pereti. politistii au prea mici legaturi cu infrastructura ca sa poata rezolva problema. ei se adapteaza de la caz la caz. cei din cluj si-au permis sa puna 70 la ora pentru ca e linie dreapta si este loc destul, sibienii pun 50 pentru ca nu au conditii pentru o viteza mai mare. si banii, tot la stat se duc. ca se duc la ala mare sau la ala mic, ii cam acelasi lucru. a, se duc bani frumosi si in conturile firmei care a venit cu ideea.

    @cori: doamne fereste. loganul este cea mai buna masina din lume. si chiar si cand e condusa de un idiot, care o accidenteaza, airbagurile cu care este dotata salveaza tati pasagerii din autovehicul.

    RăspundețiȘtergere