Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

marți, 14 octombrie 2008

Unde sunt banii miliardarilor?

Pe vremuri jucam poker cu bunica mea, pe beţe de chibrite. Şi-mi spunea că sunt CPB-ist. Târziu am aflat ce înseamnă asta. Despre pokeristul care nu plusează se spune că stă cu curul pe bani. Număr pe puţin 15 milionari în noul top făcut de ziarele centrale. 15 miliardari sibieni get beget. Şi mă întreb oare unde sunt banii lor? Din 15 milionari în euro nu s-a găsit unul care să investească în sport? Sau 2, 3, 4, care să pună fiecare câte un milion şi să investească într-o echipă. Să investească în dezvoltare. Dezvoltarea oraşului nu înseamnă doar clădiri ridicate peste noapte, hoteluri impresionante sau centre comerciale. Înseamnă şi învăţământ, şi cultură şi nu în ultimul rând, sport. Toate fac parte din comunitatea locală. Bilanţul investiţiilor oamenilor care conduc Sibiul prin conturile lor impresionante în aceste domenii tinde către 0. Şi nici speranţe nu se întrevăd. Atlassibul oferă o parte consistentă din bugetul echipei de baschet. Foarte bine, dar nu e suficient. Toţi ar trebui să contribuie, fiecare după cât consideră, pentru dezvoltarea acestui oraş. Pentru ca fii lor să se poată înscrie la un club de fotbal sau de baschet şi să nu se antreneze prin săli reci de şcoli generale.

6 comentarii:

  1. Cred ca acesti "milionari" nu au facut inca destul. Jim Rohn spunea ca el in prima jumatate a vietii a vrut sa castige foarte multi bani, iar in a doua jumatate a vietii sa ii dea. De ce? Pentru ca nu putea sa mearga cu hotelurile in mormant.
    Voia doar sa fie fericit.
    Cred ca investirea banilor in actiuni de genul asta tine de inteligenta si nu neaparat de cantitatea lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, sa faca o echipa de fotbal!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Jim Rohn. n-am auzit de el, dar sigur nu-i roman. prin urmare, judeca. sigur, nu-s toti la fel, dar majoritatea sunt de o zgarcenie iesita din comun. intotdeauna am fost de parere ca zgarcenia poate fi un atu pentru o afacere sanatoasa si banoasa. dar pana la un punct. no, cand vor nimeri s-ai nostri punctul asta, om vedea.

    sa faca orice echipa, dar sa faca. si daca nu vor sa investeasca in sport sa investeasca in cultura, in educatie, in orice. dar sa dea inapoi comunitatii daca tot s-au imbogatit pe spinarea ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu cred ca milionarii nostrii, mai putin carabulea, nu au inca auto constientizare ca sunt milionari. Ei acum strang, asa cum faceau si acum multi ani cand nu invarteau cu furca banii. Sunt in faza de acumulare nu in cea de investire si mai apoi in cea de mecenat. Mai este drum lung pana acolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. oarte totul se reduce la bani? nu zic ca banii nu sunt importanti (in felul lor)dar importanta este si atitudinea oamenilor. de ce trebuie sa ne plateasca cineva ca sa facem ceva? sunt lucruri pe care le putem face pur si simplu pentru ca ne plac.... daca esti platit oricum nu o sa faci ceea ce nu-ti place.

    RăspundețiȘtergere
  6. razvane, eu cred ca acum ne dam NOI seama ca ei sunt multimilionari. oameni de genul lor stiu foarte bine unde sta fiecare leut. ciolan e bogat de ani buni, serban e bogat de ani buni, relu muntean e bogat de ani buni, vonica la fel. nu au ajuns la 50-60 de milioane de euro peste noapte ca sa nu-si dea seama ca le-au apărut niste bani in conturi sau ups, uite hotelul meu, e gata ridicat. problema e ca nu vor depasi niciodata faza asta de acumulare

    1.spot... nu prea inteleg la ce te referi cu lucrurile care le putem face pur si simplu ca ne plac.

    RăspundețiȘtergere