Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

marți, 18 noiembrie 2008

Sportul românesc sângerează


Fiecare dintre noi avem o echipă preferată. Bărbaţii în special, dar în ultima perioadă, emanciparea feminină începe să acapareze şi o parte din fenomenul sportiv. Suporteriţe de tenis, ping-pong şi volei pe plajă, femeile au început să apară pe stadioane, în sălile de sport, semn că le-a cuprins şi pe ele microbul. Au deja preferinţe în materie de fotbal şi fulare ale echipelor de baschet sau handbal. Foarte frumos, dacă mă întrebaţi pe mine. Asta până în momentul în care deschizi televizorul. Sânge, dinţi sparţi, rotule fracturate, obraji crestaţi de pulanele jandarmilor. Lanţuri peste picioarele cameramanilor, picioare în gura jandarmilor, capete sparte de cărămizi. Conducători de cluburi fugăriţi pe stadion. Arbitri luaţi la pumni. Autocare sechestrate şi ciuruite cu bâte şi cu pietre. Suporteri arestaţi. Acesta este sportul românesc de astăzi. Legea dragomirească a făcut posibilă izbucnirea unor violenţe de neimaginat. Le-a permis forţelor de ordine să răspundă cu aceeaşi monedă. Practic, a pus un egal între suporter şi cel care ar trebui să îi pună căpăstru. A dus la un război între animale. Sunt perfect conştient de faptul că România avea nevoie de o lege care să interzică violenţa pe terenurile de sport. S-a ajuns prea departe. Însă orice lege trebuie făcută cu cap. Iar legea Dragomir nu are nici măcar picioare. Ce s-a gândit vajnicul deputat fotbaliator. Orice club are o firmă de pază. Adăugăm jandarmii şi obţinem o forţă. Ce putem face cu această forţă? Să-i batem, dumnezeii mamii lor de nenorociţi. Să îi umplem de sânge până nu mai comentează vreunul. Aşa vom potoli violenţele pe stadion, cu violenţe. Steaua-Timişoara s-a încheiat într-o baie de sânge. Legea Dragomir s-a întors împotriva celor care trebuiau să o aplice. În loc să calmeze spiritele, bătălia le-a înfierbântat. O peluză a sărit să o apere pe cealaltă. O luptă s-a transformat într-un război. Iar asta ni se pare nouă o lume civilizată? În lumea civilizată delicvenţii sunt filmaţi şi urcaţi în dube, fără scandal, tam-tam şi mult sânge la finalul meciului. Sunt arestaţi, amendaţi sau chiar încarceraţi, dar ajung acasă cu toţi dinţii în gură şi ochii intacţi. Chiar dacă după şase luni sau chiar un an.
Foto

9 comentarii:

  1. dar e si normal sa se intample asa. tu, daca ai fi in sala si un jandarm i-ar rupe moaca celui de langa tine ce ai face? mama lor :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ba, sigur n-as sari la bataie, asta unu la mana. si doi la mana, normal ca unii sar la bataie cand sunt provocati. tocmai asta zic eu, ca e stupid sa pui niste gealati sa ia la bataie tot ce misca. pentru ca se vor amplifica violentele. filmati si la parnaie si am rezolvat problema

    RăspundețiȘtergere
  3. problema e ca sunt mereu cativa care provoaca si restul nu au incotro si trebuie sa se bage pana la capat.
    nici in Anglia nu mai e cum era inainte.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nu cred ca jandarmii aia sar la bataie ca se plictisesc... de ce nu se mai pun interdictii ? Sa fie ceva selectiv, care intra si care nu pe stadion

    RăspundețiȘtergere
  5. zafox, exista interdictii.. si daca incerci totusi sa intri (sa intri, nu sa te depisteze ca esti inauntru) pe perioada interdictiei faci 6 luni de inchisoare.
    Cat despre violente... brylule, asta este. n-ai ce face. nu te mai stresa, ca n-ai de ce :D

    RăspundețiȘtergere
  6. de vreo 5 ani colind stadioanele din tara, saptamanal cele din bucuresti. de nevoie. cand stau la masa presei sunt injurat si acuzat de parti-priuri, cand stau in peluza luat la imbranceli ca nu sunt destul de entuziast, ca nu-l injur cu patos pe unul sau altul... sincer, as lasa stadioanele (caci fotbalul e marea hiba) un an fara spectatori. in timpul asta sa fie pus la punct un sistem de supraveghere ok si cu asta basta. dar asa ceva nu se va intampla niciodata. asta e romania, tara in care smecherii si golanii au acaparat sportul

    RăspundețiȘtergere
  7. @mihai: drept, dar chestia asta se propaga de prea mult timp ca sa mai putem spune asta. cati sunt aia care provoaca? 10, 20? In atatia ani de violente m-as fi asteptat sa faca parnaie de vreo doua-trei ori.
    @zafox: eu zic ca sar la bataie fie de teama, fie ca sa arate ca au coae. si ca fac ce vrea muschiu lor.
    @cronicaru: nu ma stresez. de aia n-am mai calcat pe un stadion de fotbal de la Romania-Danemarca 2-5. dar ma gandesc cum e sa fi parinte si sa iti vezi copilul la stiri plin de sange si cu dintii in mana.
    @daniel: never gonna happend. gandeste-te cati oameni traiesc de pe urma suporterilor. cluburi, jucatori, firme de securitate, firme de popcorn, semintari, birturile din zona, etc. etc. idiotii mai si produc bani pentru aia care le-o dau in freza

    RăspundețiȘtergere
  8. eu zic ca prea generalizam, ce ati subliniat voi se intampla frecvent in bucuresti si poate o data la trei ani pe un stadion din provincie. Nu am auzit niciodata ca suporterii de la vaslui sa dea foc tribunei , sau cei din urziceni sa se bata cu jandarmii. Veti spune acum ca vasluiul si urziceniul au impreuna 10 % din suporterii stelei sau ai rapidului . ok, aveti dreptate. Nu vreau sa pomenesc de craiova pentru a nu fi subiectiv dar sa luam ca exemplu Ardealul, cand s-au dat in stamba ultima data banatenii de la timisoara? de cate ori ati auzit de batai la cfr? Nu e vb numai de dobitocia suporterului, aici e vb de educatie.Mi-a fost dat sa merg pe stadioane poate mai des decat in salile de baschet. Am fost de fiecare data cu teama pe rapid , pe dinamo si in ghencea. Am fost pe cotroceni cand juca nationalul in A si stateam langa ei in tribuna dar cu fularul echipei mele fara sa fi avut vreo problema.La fel se intampla si in regie cu sportul , la constanta sau la pitesti . Nu vreau sa scuz actiunile jandarmilor dar sunt de acord cu evacuarea peluzelor in timpul meciurilor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chif, poate uiti de CFR - U cand au bagat cameramanul de la jandarmi in spital. Sau de fiecare Poli - Uta, indiferent ca se joaca in Timisoara sau in Arad. Povesteste cu fani de-ai lui Poli, stiu multi, ca au fost studenti la Timisoara, sa ii vezi fugariti de jandarmi prin toate orasele in care au fost in deplasare. Fiecare oras isi are ciurucurile sale. Bucurestiul are mai multe pentru ca e orasul mai mare si populatie de trei sau patru ori mai mare decat in orice alt oras. De aia sunt mai vizibili.

    RăspundețiȘtergere