Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

joi, 13 noiembrie 2008

Iubiţei, iubiţi-vă


Ca la noi, la nimeni. De fapt, ca la voi, ca eu nu-mi reneg Deva natală. Urbea lui Hermann este cel mai romantic oraş din România. Sez who? Sez Evenimentul Zilei, într-un top pe care nush cine l-a făcut, dar ceva, ceva, a nimerit. Oricum, autoarea m-a cucerit din start cu fraza "Îndrăgostiţii care vor să se bucure de o atmosferă specială ar trebui să viziteze Ardealul". Sibiul conduce în top, cu ce altceva decât cu... Podul Minciunilor. Ăsta da loc romantic. Nu zic că nu-i frumos şi feeric, dar dacă ne gândim că pe podul acesta soldaţii dădeau vise deşarte săsoaicelor cu decoltee generoase după care zburau spre alte fufe din alte oraşe, îţi cam taie pofta de romantism. Doar gândindu-te la nervii, plânsetele şi isteriile de după. După Sibiu, Sighişoara, Braşov, Cluj şi Timişoara. Primul oraş non-Ardeal vine din inima oltenilor, vatra lui Brâncuşi şi leagănul copilăriei Popescului, Târgu Jiu. După care Iaşi, Piatra Neamţ şi Tulcea. La întrebarea "Este Bucureşti un oraş romantic?" răspunsul "hell, no!". E, nu-i chiar aşa. Înainte să cadă bomba ultimelor două administraţii capitaliste, Lipscaniul era cel puţin la fel de frumos ca Bălcescul nostru, dar mult mai încărcat de poveşti nespuse, de şoapte duioase şi de tandreţuri. Acu, e doar o ruină. Că aşa e, unde pune politicianul mâna, nici dracu nu mai repară.
Mie Podul Minciunilor nu mi se pare deloc romantic. Cred ca sunt multe alte locuri mai frumoase şi mai romantice decât podul, iar Piaţa Schiller ar fi unul dintre ele. Dacă m-aţi întreba unde mi-ar plăcea să locuiesc, în Piaţa asta m-aş topi de plăcere. E linişte, e verdeaţă, lângă arhive e o cafenea super frumoasă, ar fi un vis. După mine, un loc romantic presupune în primul rând o oarecare doză de intimitate, şi pe Pod ai orice numai intimitate nu. Voi? Pe unde v-aţi pupat prima dată? La umbra cărui gorun? Care sunt locurile cu adevărat romantice ale Sibiului. Şi cine e pentru Sighişoara pe primul loc, să ridice mâinile sus... `r-aţi ai dracu cu Sibiul vostru hihihihihi

20 de comentarii:

  1. Ma devo-dacule, am vrut sa zic ca prima oara m-am pupat la umbra zidurilor Sarmisegetusei dar m-am razgandit de frica blestemelor tale pagane :) Prima oara m-am pupat intr-o scara pe undeva prin spatele lui M Viteazu si nu o fost romantic. Muzeul satului mi se pare cel mai romantic loc din oras.

    RăspundețiȘtergere
  2. la mine in bucatarie ii cel mai romantic mei. la o partida de cruce cu o lada de bere subT masa. hai URA

    RăspundețiȘtergere
  3. @ari: pai ma The Answer, scoate si tu fata la suc, la savarina, si dupa aia cu mainile sub tricou. te-ai repezit tu sa o inghesui la calorifer in scara blocului. Al dracu Casanova.
    @pops: nashe, pune berea la rece, fa cartile si imparte-le. CA VIN

    RăspundețiȘtergere
  4. La Moldova e cel mai romantic loc. Cand se face trascaul in bena cu struguri

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum, nu toată lumea se pupă prima dată în curtea şcolii?!

    A, nu, la voi se pupă-n mină... hihihihihi

    RăspundețiȘtergere
  6. @ion: probabil. romantic pentru un cuplu de doi baieti. prietenii stie... :))
    @ade: tu bag sama ca pe toate le-ai facut in curtea scolii. nici nu ma mir. un geek ca tine sa faca ceva in afara scolii sau bibliotecii. ar fi fost culmea

    RăspundețiȘtergere
  7. dar la ce fel de pupaturi ne referim?

    RăspundețiȘtergere
  8. n-am fost niciodata in sibiu...


    soso

    RăspundețiȘtergere
  9. @ion: de la french in sus
    @soso: daca n-ai fost in sibiu NU TE CUNOSC :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Io recunosc .. n-a fost curtea scolii ci curtea gradinitei :D .. nu de alta dar n-aveam alt loc de stat degeaba ... hihihi..
    Si acum serios vorbind : parcul sub arini si muzeul satului le-as cataloga romantice :)

    RăspundețiȘtergere
  11. na poftiti, fata precoaca. inca de la gradinita... bravos, bravos. sunt foarte frumoase amandoua, si muzeul si parcul. parca un pic clasice. adica orice fata/baiat se asteapta sa fie vrajit intr-un asemenea loc, nu? care mai e surpriza?

    RăspundețiȘtergere
  12. ma brylule tata prima data am pupat-o pe una in dulap , eram mic pe atunci si ne jhucam de-a v-ati ascunselea prin casa vreo 6-7 puradei. La un moment dat ma trezesc in dulap ascuns langa gajica si nici câr nici mâr (nu mah , nu i-am bagat limba)mi-am lipit buzele de ale ei de nu mai putea respira fata. Cat despre locuri romantice.....sus in dealul daii la crucea cea noua si puternic luminata, restaurantul de la golden tulip de pe scoala de inot si casa casatoriilor de la primarie (acolo inca nu am ajuns sic).

    RăspundețiȘtergere
  13. @mariusanca: mda, pot sa pariez ca nu i-ai bagat limba in gura. ui acu imi pun toti banii pe asta. tu pe cine vrei sa minti, mai gigolo de doi bani? :D
    @pops: vikendu cu 20. I repeat: pune berea la rece si fa cartile

    RăspundețiȘtergere
  14. Cel mai romantic loc din Sibiu...sau cel putin unul dintre ele,ar fi parcul cetatii.De fapt, pentru mine nu conteza asa de mult un loc, atata vreme cat sunt cu cineva drag si iubit. Da daca e vorba de locuri romantice din tara, as spune cetatea Rasnovului...si muntele..si Sighisoara :)
    Si prima data m-am pupat intr-o poiana plina cu flori :P

    RăspundețiȘtergere
  15. eu primata dat a reusit un sarut la ea acasa. deloc romatic.

    cel mai romantic loc in schimb sunt strazile Noica - Hegel - Gracchi.

    RăspundețiȘtergere
  16. foarte frumoase astea trei strazi. am copilarit sub castanii de pe noica.

    RăspundețiȘtergere
  17. Mai brylule, am fost vecini si eu nu am stiut?

    RăspundețiȘtergere
  18. tot ce se poate. bunicii mei stau pe Axente Sever si matusa mea pe Noica. si am stat pana acum 2 ani pe Axente Sever. deci tot ce se poate.

    RăspundețiȘtergere