Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

luni, 10 noiembrie 2008

O bazookă mică de-aş avea...

Ţineţi minte cazul dirigintei care şi-a scos elevii pentru ora de dirigenţie la o cafea? Cât tam-tam s-a făcut la momentul respectiv? Dacă îmi aduc bine aminte, s-a pus în discuţie chiar chemarea profesoarei în Consiliul Profesoral al liceului la care preda. Ba, a fost şi ameninţată cu sancţiuni. Ei bine, vineri, o întreagă clasă de la şcoala 4 a ieşit la îngheţată. Asta n-ar fi fost o problemă dacă nu ar fi existat următoarele două aspecte. Primul dintre ele, iniţiativa i-a aparţinut lui Eugen Barbu, candidat la Camera Deputaţilor din partea PSD. Gestul său ar fi fost de apreciat, dacă nu s-ar fi petrecut în plină campanie electorală. Pentru că este clar o încercare de a construi o imagine de om implicat în viaţa societăţii ce urmează să fie decontată politic. Dacă n-ar fi fost vorba de politică, aş fi tăcut din gură. Dar nu e cazul. Iar al doilea aspect, copiii au fost la gelaterie în timpul orei de sport. Bănuiesc, cu încuvinţarea învăţătoarei, că doar nu au prins gustul chiulului din clasa I. Şi atunci întreb, care este diferenţa dintre diriginta care şi-a dus elevii la cafea şi învăţătoarea care i-a dus la îngheţată. Un politician la mijloc, asta e diferenţa. Acu dacă mă apuc să înjur o să zică lumea că-s al dracului şi nu-s deontolog.

8 comentarii:

  1. Mai e o diferenta. Profesoara i-a scos la ora de dirigentie, adica facea ce trebuie, pe cand in cazul celalalt domnu' Barbu i-a luat de la sport ca sa le impuie capul cu rahaturi.
    Doua cornete, chelner, si un tub sa suflam prin el!

    RăspundețiȘtergere
  2. păi da, elevii au fost scoşi la suc la ora de dirigenţie. În ora sa, profesorul are dreptul să-şi ţină ora unde vrea. Directoarea nu a avut nimic de comentat legat de situaţie. Profesoara nu a fost sancţionată şi s-a făcut atâta tam-tam pentru nimic. Presa a fost singura care a făcut ţânţar din armăsar. Stiu astea, pentru că sunt în Peda, şi chiar m-am interesat să văd despre ce e vorba defapt. Cât despre politicianul ăla, e treaba lui, îşi face şi el reclamă cum poate.

    RăspundețiȘtergere
  3. @zafox: nu-i chiar asa, parerea mea, hic! ar trebui sa existe o limita si cu orele "unde vrea profesorul" ca nu stii niciodata "unde vrea". azi maine vrea sa le faca la ocna pe malul lacului, sau la vreun rave party... io-s de acord cu libertinismul, dar totusi, trebuie sa existe anumite limite. asta nu inseamna ca spun ca profa respectiva le-a incalcat, dimpotriva. mi s-a parut chiar ok. si nu-s de acord nici la faza cu isi face reclama cum poate. e cam naspa sa te folosesti de copii pentru foloase electorale.

    RăspundețiȘtergere
  4. De m-ar fi scos si pe mine in ora de dirigentie sa studiem dinamica lichidelor de culoare galben aramie gen bere/cafea si acum mai mergeam s-o intreb de sanatate pe fosta diriginta. Eu in schimb faceam mate in orele alea, multa mate, sa-mi iasa pe urechi si sa-mi vina greatza si cand vad adunarea anti-spam de la comentariile multor bloguri.

    cam ipocriti aia din peda, gestul profei era de laudat, poate le si invata pe gagicute cum sa nu pice ca musca-n lapte la orice replica de agatat ieftina.

    RăspundețiȘtergere
  5. ba, si io faceam franceza la orele de dirigentie. si pentru aia n-am murit niciunul dintre noi, si acu ne foloseste. drept, ca ar fi fost misto sa ne scoata la un citric. io-s de acord ca o data pe luna sau la doua luni sa se mai faca vreo ghidusie de asta. important e sa nu se exagereze cu iesitul din scoala si sa nu se sara calul cu locurile alese pentru desfasurarea orei. poate vezi ca ii duce pe aia de a cincea la bordel, sa faca cu ei educatie sexuala. nu ii laud pe profesori, dar nici nu ii critic. eu sunt de parere ca ar fi bine sa fie o linie de mijloc intre scoala si distractie.

    RăspundețiȘtergere
  6. hahahah, eu la dirigentie fac romana, la romana fac romana, la latina fac romana, la literatura universala fac romana. si ma intreaba lumea de ce vreau sa ma duc la inginerie...

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmm...de cate ori nu ne-am trezit cu cate-o clasa-ntreaga in Cocoon!! Vreo 20-25, uneau toate mesele (in salonu' pt fumatori, fireste)la prima ora. Diriginta era f bine "infiltrata" in grup. Nici n-o vedeam. Nici n-o auzeam. Limbajul ei era "adaptat" varstei "copiilor": citez: "bai , da-mi si mie scrumiera aia de-acolo" :D
    Intr-o zi diriginta mi-a explicat, la plecare : "-Mai bine sa-i stiu aici sub ochii mei , decat de capu' lor pe nu stiu unde ...Si-apoi putem face dirigentie si aici, e liniste." ...:!!!
    -La revedere. Mai poftiti.
    In vacante chiar imi lipseau :P

    RăspundețiȘtergere
  8. eu am fost si la spritz cu profii, aia de sport erau de-a dreptul geniali. ma repet, e foarte ok, daca nu se sare calul

    RăspundețiȘtergere