Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

marți, 18 noiembrie 2008

Proşti şi inconştienţi

Obişnuiam să mă tratez singur de dureri de măsele. În ziar n-am scris, să nu mă creadă cetitorii un beţiv, dar acilea mă ştiţi cu toţii. Deci, mă tratam cu xilină şi, ocazional cu vodcă. Sau, mai bine spus, ocazional cu xilină şi mai tot timpul cu vodcă. După nenumărate vizite la dentist am înţeles şi eu ce efect are xilina şi cum poţi să scapi de durere fără să te ia dentistul la polizat cu albinuţa. Dacă simţeam că mă apucă, porneam în goană spre prima farmacie, cumpăram trei-patru fiole de xilină şi turnam pe măseaua dureroasă până nu mai simţeam nimic. Stăteam, la vremea aceea, în Vasile Aron. Şi singura farmacie non-stop era cea de la Cedonia. M-a apucat o durere groaznică de măsele într-o seară. Primul lucru, m-am dus la non-stopul din faţa pieţei, mi-am luat o Stalinskaya mică şi am luat-o la pas către Cedonia. Pe Milea vodca era gata şi durerea în scădere. Cu xilină am omorât-o de tot. Mi-a mers vreo şase luni, până când infecţia a devenit mult prea puternică pentru a fi stăpânită de un jet de calmant. Şi tot pe scaunul de dentist am ajuns şi-a durut de trei ori mai tare decât dacă m-aş fi dus din prima clipă. Avem pretenţia că le ştim pe toate. E corpul nostru, îl stăpânim în întregul lui. Normal că ştim mai bine decât oricine ce se întâmplă cu noi. Detectăm o gripă cu trei zile înainte să izbucnească, ne dăm mari că ştim diferenţa dintre întindere şi ruptură de ligamente, prostii. Dacă toţi am fi atât de deştepţi, medicii ar trebui să se reprofileze, pentru că nu ar mai avea pacienţi. Tratamentul acasă este o imensă prostie. Iar farmaciştii care permit tratarea fără avizul unui doctor sunt inconştienţi. Mai ales când vorbim de antibiotice periculoase dacă sunt luate în necunoştinţă de cauză. Acum cinci ani eram pro antibiotice fără reţetă. O cutie de Ampicilină făcea minuni la abcesele pe care le aveam în gură. Dar între timp m-am deşteptat şi maturizat.

7 comentarii:

  1. Nu te flata, brylule... cum poti sa spui ca te-ai desteptat si te-ai maturizat? Imi esti simpatic si te iubesc, stii bine, si tocmai de asta nu te las sa te minti singur, pe tine te t :)

    RăspundețiȘtergere
  2. da ma, te-o deranjat ca ma tratam cu vodca si nu cu alexandrion, de aia te ratoiesti la mine...

    RăspundețiȘtergere
  3. xilina nu se mai adiminstreaza fara reteta... am cautat si eu anul trecut si nu mi-o dat nimeni :) (nu era pt dinti)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hihi, buna xilina la epilat... da' nu mai pupi fara reteta...drace! (asta era pt. vulpitza)
    Cat despre masele... tratamentele cu vodcalmin si xilina si alte traznai te duc la un moment dat la rezistenta...si cand nu mai trece nici cu de-alea ajugi la felcer cu nervii in pioneze si maselele prastie.
    Iar barbatii is cei mai fricosi de nenea doftoru', mai ales de dentist si instrumentu' ala de tortura, ca numai daca treci pe langa un cabinet cu geamul deschis si il auzi bazaind iti vine sa plangi ca un copil :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Mda...cam extrema metoda de self treatment...bine ca te-ai mai trezit si tu,asa mai tarzior, da tot e bine ;) Eu nu iau aproape niciodata nimic. Doar daca e ceva super grav, atunci mai iau antibiotice. In rest, un vin fiert cu scortisoara, miere si o felie de mar are un efect incredibil :) Deci se pare ca tot cu alcoolul le mai rezolv si eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. @mortyse: adevarul e ca suntem chicken shit cand vine vorba de dentist. mai bine se fac cratere cat vulcanul intre masele decat sa ne asezam pe scaunul ala blestemat.
    @matzishor: vin? no, cheama-ma si pe mine la urmatorul tratament

    RăspundețiȘtergere
  7. nah pai nu vreau sa sune urat, da sper sa nu fie cazu' de tratament...eventual asa...de dragul vinului :P

    RăspundețiȘtergere