Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

joi, 13 noiembrie 2008

Roma Antică pe Google Earth


Profit să scriu postul acesta, pentru că Nunu e plecat în America şi poate nu-l vede, prin urmare, poate nu mă dezmoşteneşte. În ciuda fanatismului dacic specific familiei cu nume polonez şi strămoşi tătari din care mă trag, Google Earth vine cu o chestie extraordinar de interesantă. Chiar dacă e de la inamici, GE va permite în scurt timp vizitarea Romei Antice aşa cum arăta ea în anul 320 e.n. Reconstrucţia virtuală permite vizitarea Colosseumului şi vizite la şcolile de gladiatori. Modelul 3D este compus din 6700 de clădiri. Dintre cladirile care apar pe machetă, doar 300 au rezistat până astăzi.Roma este primul oraş antic care poate fi văzut în imagini 3D pe Google Earth. Peste 400 de milioane de persoane au descărcat hărţi de pe platforma Google Earth, de la lansarea sa, în 2005.
Ideea mi se pare genială, chiar dacă au început cu Roma şi nu cu adevărata civilizaţie antică, Dacia lui Burebista şi Decebal. N-am dat ban în viaţa mea la comentarii, dar dacă vă prind că vă apucaţi să ridicaţi în slăvi romanii acilea, mai pupaţi comentarii după Crăciun. Acceptăm doar comentarii pro-dacice. Roger that? D-aia am şi pus poză de la Sarmisegetusa, na!

5 comentarii:

  1. Ba, unde-i Sarmisegetusa in poza?? ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. fa tu glume proaste cu dacul, sa vezi cum ajungi rapid la Zamolxes.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-am zis ca-ti iau i-phone din State? Nu cred ca mai e cazul. Nunu

    RăspundețiȘtergere
  4. bai da. dacii astia au fost ceva. nicaieri in campaniile lor romanii n-au fost atat de impresionati de daci, si mai ales de vitejia lor. de asta a fost ridicat si Columna lui Traian si Monumentul de la Adamclisi. Pe al doilea monument, daca te uiti cu atentie, il poti vedea pe Traian cum isi rupe din propriile haine pentru a bandaja soldatii romani raniti in lupta. Imaginea asta e atat de tulburatoare prin simplul fapt ca soldatul roman n-a mai fost nicaieri reprezentat ranit, si romanii se temeau de sica si falxurile dacice :D...zise un student de la istorie

    RăspundețiȘtergere
  5. uite, asa formam comunitatea dacilor :D. poate totusi scap viu cand se intoarce nunu

    RăspundețiȘtergere