Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

miercuri, 12 noiembrie 2008

S-au întors haiducii

Suntem luaţi de proşti. În propria ţară, de proprii conaţionali. Dacă încă nu aţi găsit loc să faceţi Revelionul, puteţi să vă luaţi adio. La loto au câştigat gălăţenii, deci nicio şansă să aveţi purcoiul de bani în faţă şi să nu aveţi ce face cu el. Deşi turismul românesc nu oferă nimic, avem unele dintre cele mai mari preţuri din întreaga Europă. Toate pensiunile oferă cam acelaşi lucru. Plimbări cu sania, masă tradiţională, poate o excursie, două, dacă au vreun versant în apropiere. Dar toate costă. Nu e suficient că iau 3-400 de euro pentru un sejur de 4 zile, mai taxează şi fiecare activitate în parte. ATV-urile se închiriază în Mărginime mai scump decât în Sibiu. Să nu mai vorbim cât costă Poiana sau Sinaia. În Parâng, de exemplu, noaptea de cazare costă, normal 50 de lei. Patru nopţi, 200 de lei. Aceleaşi patru nopţi costă, de Revelion, 1400 de lei, de şapte ori mai mult. Două mese pe zi şi o masă de revelion costă 1200 de lei. Şi vă spun eu că nu servesc caviar şi Dom Perignon. Dacă serviciile ar fi de calitate, aş mai înţelege. Dar sunt jalnice. Şi scumpe. E jaf la drumul mare. Cum să nu mergi în străinătate. Când în Austria găseşti o săptămână, la cabană, în condiţii super, la 2-300 de euro, pentru ce să îi dai ca să mergi în habarnismul din staţiunile montane româneşti? Acolo condiţiile sunt altele. Ţi-e mai mare dragul să mergi la schi. La anul mă duc sută-n mie. Decât să stau la cozi prin Păltiniş sau să-mi rupă buzunarul cabanierii sictiroşi din Parâng mai bine la alţii. Poate până la urmă ne trezim şi noi.

6 comentarii:

  1. Trebuie sa si cauti mai Brylu. Spre exemplu eu (gasca) am inchiriat 7 cabanute in Vadul Crisului, pe 3 nopti cu 25 de milioane, all inclusiv. Nu sariti ca le-am luat pe toate :P Intr-adevar preturile la cazari o iau razna in perioada asta a anului, cu banii care ii dai in tara pe 3 zile te duci dincolo si stai o saptamana si conditiile nu se compara.

    RăspundețiȘtergere
  2. ba, io mi-am cautat un loc schiabil. ca de spritze am mai gasit la 5-6 milioane, nu zic nu. ma refer la statiunile montane. cu ele compar austria sau slovacia. da-i in calcatura de bulangii

    RăspundețiȘtergere
  3. Si la Vad se poate schia si e zona superba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai nostri sunt niste imbecili! Nici macar nu ma mai doare sa spun asta, ca ei nici macar nu cunosc conceptul de marketing sau de startegie de vanzare, sunt pentru ei la fel de straine ca mie chineza...astia merg pe principiul: ce, vine cineva aici?pai hai sa luam cat mai mult de pe el si sa avem grija sa nu dam prea mult de la noi, nu cumva sa se simta prea bine omu...mi se si face sila...da las ca la un mom dat nu o sa mai dea lumea bani pe rahaturile lor si o sa vada ei atunci cum e sa iti bata vantu-n batatura... eu de cand am fost la mare in vara asta am zis ca la noi nu mai merg, iar pt revelion....ioi de steaua mea! niste preturi de ai impresia ca iti dau aia sa mananci aur nu alta...jenant. cine poate, sa plece in alta parte ca la noi chiar nu mai merita.

    RăspundețiȘtergere
  5. din pacate suntem luati de fraieri la noi in tara. un revelion la straja costa 2300 lei pe 5 zile. La o cabana absolut normala. Doar cazarea si masa. Si cu skiul???? Cozi si injuraturi cat incape pe partii si la sfarsitul zilei cand ai facut totalul iti dai seama ca mai de muncit sa mai poti sa faci o iesire la "faimoasa" statiune Straja. Trecem mai la vest... Austria, Italia...Hai sa luam statiunile de pe ghetari ca vei gasi garantat zapada. Sa vedem... 16 euro/noapte cu mic dejun. Maxim 25. Si asta la o pensiune de 3 stele cu piscina si sauna la demisol. In perioada sarbatorilor! Clar ma refer la cei cu un buget mai redus ca sunt si altfel de oferte. Iar cand vine vorba de ski! Wow! Incomparabil! Un paradis pe zapada. Si esti tratat ca un turist, nu ca un fraier de roman. O saptamana acolo si te intorci un alt om. De 4 ani, din pacate pt pib-ul romanesc :) nu mai skiez in tara. Deloc.Dar de fiecare data doresc sa ma intorc dincolo. Si de fiecare data, fie ca este peste 2 luni fie peste un an, gasesc noi amenajari, noi telecabine, noi skilifturi, amenajate de cei care sunt si ei oameni, ca si noi. Doar ca nu sunt romani. Pacat de tara asta minunata!Sarbatori minunate si albe .. pe dincolo!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. @matzishor: ei cauta profituri cat mai mari intr-un timp cat mai scurt. probabil de aici vine si intreaga poveste cu preturile de sarbatori.
    @anonim: i know. toti prietenii mei care se pricep in ale schiului au ajuns la aceeasi parere. si am promis ca o sa incerc si eu sa ajung la anul in Austria, sa ma dau pe ghetar. dar eu sunt iremediabil indragostit de muntii nostri, cu toti ghetarii si telecabinele strainezilor. Straja e foarte frumoasa iar Parangul e de-a dreptul superb. Urci cu telescaunul 40 de minute intr-un loc uitat de lume, e liniste si pace, e o feerie. pacat ca e populat.

    RăspundețiȘtergere