Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

miercuri, 12 noiembrie 2008

Serialele copilăriei


Şi uitam de serialul acesta. Mai trec din când în când peste Romantica, zapând după ceva interesant la televizor şi nimeresc uneori Dallas. Am stat să mă uit la un episod, dar nu m-a încântat mai deloc. Mi s-a părut extrem de banal. Şi când mă gândesc ce isterie a creat serialul acesta la vremea lui. Primul serial despre capitalism ajuns în România. Copilărind la bunica mea, cu un televizor alb-negru în casă, îmi aduc aminte că ne strângeam toată curtea vizavi, la Alex, să ne uităm la Dallas la color. Eu eram amorezat de Pamela. Vara scotea televizorul în curte şi ne adunam ciopor pe gard pentru cele 60 de minute din lumea nouă. În Dallas am văzut pentru prima dată cum arată un zgârie nori. Visam la minunăţiile Americii într-un serial care acum e doar banal. Nu mai reprezintă nimic, decât nişte amintiri frumoase. După Dallas a venit Sclava Isaura, prima telenovelă difuzată în România. Din ăla n-am apucat să văd prea mult, ca a început şcoala şi am revenit la bloc. Dar îmi aduc aminte că gospodinele erau înnebunite când începea episodul. Lăsau tot ce-aveau de lucrat prin casă şi se îmbulzeau la televizor. Dallas ca Dallas, dar Salvaţi de Clopoţel şi Beverly Hills, alea au fost seriale definitorii pentru adolescenţa mea. Nu cred că am ratat vreun episod, şi de l-am ratat, sigur se întâmplase ceva de-a dreptul extraordinar. Am găsit, de curând, caietul meu de meditaţii la geometrie. Că eram bâtă la matematica, la fel ca şi acum. Şi aveam desenat lângă fiecare triunghi câte o siglă a serialului Beverly Hills 90210. Eram în perioada în care îmi tunam singur hainele. Şi acum mai ştiu să desenez emblema Guns`n`Roses. A mai fost apoi şi Melrose Place, dar n-a prea contat. Astea trei sunt definitorii. Voi? Ce seriale mişto vă aduceţi aminte?

9 comentarii:

  1. O să-ţi aduc aminte de un serial pe care, cu siguranţă, nu l-ai uitat: Arabella. Şi, dacă l-ai uitat, îţi aduc aminte de Rumburak, de inelul fermecat, de pelerina cu care te puteai "teleporta"...

    Dar ăsta era un serial al copilăriei, nu al adolescenţei. Că în adolescenţă, pe lângă BH 90210 sau "Izbăviţi de tălănguţă" sau "Dallas", eu ţin minte şi "Twin Peaks" sau "X-Files".

    Faine vremuri! Mi-e dor de ele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ştiu când erai tu mic, mă brilinschi, da io, când eram mică, erau numa 2 ore de emisie la televizor. Şi în ălea se dădea, într-adevăr, Arabella :)) Şi desenele cu Road Runner, dar cu generic în ruseşte.

    După aia, când m-am făcut oţârucă mai mare, m-am uitat la Salvaţi de clopoţel. Şi cam atât, că eram tocilară, nu-mi plăcea televizorul.

    Mult mai târziu, am făcut o pasiune pentru Ally McBeal şi acum pentru dr. House.

    RăspundețiȘtergere
  3. cine nu a fost indragostit de pamela? Doamne, ca toti ne visam in pielea lui bobby!
    cu sclava isaura stiu doar ca-mi placea melodia, dar sa mor eu daca mi-o mai aduc aminte! restul serialelor.....hmmmm, sincer nu mai aveam rabdarea necesara sa ma uit. aaaa, dar twin peaks? sa-ti povestesc o faza: cand rula la noi, mai erau 3 sau 4 episoade pana la the end si-a trebuit sa plec in italia. amarat ca nu stiam cum o sa se termine las vorba unei matusi sa ma sune in italia dupa ultimul episod sa-mi povesteasca finalul. ajung in italia si gasesc o videocaseta cu un rezumat al intregului serial. fericit sun in romania sa-i povestesc matusii mele. asta, nu si nu, sa nu-i povestesc ca ea vrea sa simta suspansul finalului. dupa ce a vazut finalul m-a sunat nervoasa ca de ce nu am insistat sa-i povestesc ca a fost foarte dezamagita de final. saraca se astepta la un final din ala tip "cine l-a impuscat pe j.r."
    :)
    #1

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo de serialele copilariei, nu ale adolescentei, mai tine minte cineva "Racheta alba"?

    Ade, si io m-am "imbolnavit" de "Dr. House" :))

    RăspundețiȘtergere
  5. @zempy: aveam inel de rumburak ba, tu ce crezi. pana m-au nimerit cu corneta desi invartisem inelu`. atuncea m-am prins ca e duma.
    @ade: astea se intamplau pe la 12-13 ani. s-aia e tot copilarie, chiar daca la deva trece timpul mai greu decat la sibiu. in mina nu vezi ziua ca de pe pajistile poplacii, stii?
    @anonim: primul meu cosmar din viata a fost cu twin peaks. am visat ca m-a aruncat piticul de la etaj. si zborul a fost atat de real, incat m-am trezit pe podea. cazusem din pat :))
    @mortyse: chiar nu-mi mai aduc aminte de racheta alba, dar tin minte un serial, polonez, parca, Norii Negrii. cu niste muschetari care vorbeau o limba ciudata. stiam sa cant la pian tema filmului.

    RăspundețiȘtergere
  6. @mortyse: racheta alba? nu era ceva cu delta, cu gura portitei?
    #1

    RăspundețiȘtergere
  7. Aaaaaaa, apropo de seriale cu apă. Toate pânzele sus!!!!!!! Am iubit serialul ăla!

    RăspundețiȘtergere
  8. Beverly Hills, cum sa nu? Salvati de clopotel, Arabella, Dallas-ul,Veronica, Toate panzele sus..la mine copilaria inseamna cu vreo 4 ani mai incoace decat pe la restul de pe aici, asa ca am mai prins si unele mai noi, de care nu imi aduc aminte acum. Dar de twin peaks la fel imi aduc aminte cu groaza-am avut traume serioase dupa filmul ala. Liceenii!!!si acum daca aud piesa din film imi dau lacrimile!

    RăspundețiȘtergere
  9. Stela Enache si Florin Bogardo. Ce melodii frumoase. Si Extemporal la Dirigentie, aia e melodia mea preferata.

    RăspundețiȘtergere