Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

luni, 11 august 2008

Fa curat la ciobani


Poate ati vazut in ziar, daca nu va povestesc eu. Trupa de la Sibiu Standard a pornit o noua campanie, de data asta de curatire a zonei de la Curmatura, unde hoardele de nesimtiti ce invadeaza in fiecare weekend iarba verde isi arunca toate porcariile. De aia valea e plina de peturi, cutii de bere, pungi de plastic si toate minunile pe care nu le pot pune dracului in portbagaj, sa le duca pana la primul container. Am cumparat doua plase mari pline cu pungi de gunoi si am purces. Sincer, ma asteptam de la bun inceput la pizduieli. La tot felul de glumeti pe care ii doare in cur. Nu ca am rezolva ceva, dar macar de rusine si tot vor lua pungile. Si daca unul din zece le foloseste tot e un pas inainte. A fost exact asa. Oamenii se uitau lung la noi dar pungile le-au luat. Desi toti spuneau avem, avem... stati linistiti, suntem oameni civilizati, unul singur a scos o punga de gunoi din buzunar si ne-a aratat-o. Cu gura toti erau de acord, cu fapta... om vedea in timp. Clar de tot ca am dat si peste cocalarul roman. O gasca de umflati cu pompa pe la sala de forta, cu usile deschise la masina. Urlaaaaau maneleleeeeee. M-am dus cu tupeu la ei, doar nu erau sa-mi umfle mucii in plin camp cu o gramada de oameni pe langa noi. Redau conversatia mot-a-mot, asa ca atentie, urechi sensibile. "Ce vrei ma? Pai am pornit o campanie de curatire a vaii si am venit sa va ofer pungi de gunoi in cazul in care nu aveti. Baaaa pulaaa, io nu mai dau bani pe nimic. Am platit o data taxa aia de 3 lei, nu va mai dau nici un ban. Pai pungile sunt pe gratis. Pai di ce n-ai zis asa fraticaaaaa. Da-le ba incoa. I lov iu Maicaaaaal" urla cretinul dupa noi in timp ce ne indepartam. Creca pungile alea le-am cam aruncat pe fereastra. Bine macar ca m-am intors acasa cu mufa intacta.

2 comentarii:

  1. Cand vad de astia mi se face rau, rau fizic... as scrie mai multe, da' nu merita. Si numai gandul si ma apuca greatza...
    P.S. Ai ceasul in urma cu o ora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cretinu' ala de zbiera dupa voi o sa-si adune mizeriile? Io nu cred, da' sper sa gresesc pen'ca daca cu educatie nu merge, de frica nici o sansa(ca nu-i sperie nimeni, nu de alta).
    On topic mai mult sau mai putin: ca sa fii voluntar la Garda de Mediu (ai legitimatie si atragi atentia boilor ca nu-i frumos sa arunce tate alea pe jos, eventual le faci o poza si bagi o sesizare scrisa) iti trebuie doua recomandari de la institutii publice si mai bagi si un interviu. Misto, nu? Cred ca bag direct adunat de gunoi o juma de zi pe saptamana si gata.

    RăspundețiȘtergere