Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

miercuri, 6 august 2008

Little Boy si Fat Man


Acesta este un post clar anti-american. Daca aveti alte inclinatii sau vreti sa turuiti pe seama democratiei exceptionale pusa la punct de poporul care nu e popor incercati in alta parte.
Dis de dimineata, acum 63 de ani, cel mai genial, deosebit si mirific conglomerat de natii a pus punct celui de-al doilea razboi mondial intr-un mod cum nu se poate mai josnic si umilitor pentru un popor. Le-au cacat in cap japonezilor doua bombe atomice cu fisiune. Singurele doua bombe folosite vreodata in razboi. Little Boy a fost aruncata deasupra Hiroshimei iar Fat Man, trei zile mai tarziu deasupra orasului Nagasaki. 200 de mii de oameni au murit pe loc in urma celor doua explozii iar cifra celor care au murit datorita efectelor secundare ale exploziei este necunoscuta.
Dar ma gandesc ca e importanta din moment ce primarul orasului Hiroshima a promis ca va acorda si mai mare atentie persoanelor inca suferinde, dupa 63 de ani de la explozie.
Imi vine sa vomit de fiecare data cand aud cuvintele pace mondiala in limba engleza. Chiar si daca le aud la vreun Miss World. Americanii se apara spunand ca prin aceste bombe au redus numarul victimelor. Ca deobicei, ce serviciu imens au facut ei umanitatii. La fel, pe adresa Casei Albe vin multumiri din Kosovo, Afganistan, Irak si restul tarilor pe care americanii le-au cucerit cu armele. Ei, inventatorii WORLD PEACE.
Victimele de la Hiroshima si Nagasaki va asteapta cu drag sa le calcati pe urme.
Foto: Wikipedia

9 comentarii:

  1. Ai inceput ca Nicu Covaci la concertul aniversar... dar ca si el, ai dreptate. Sa cate in alta parte. Drept spus, americanii isi baga coada peste tot si nu fac decat sa distruga, sa umileasca, sa nenoroceasca natii intregi. Dar ei n-au cum sa stie ce-i aia natie, fi-le-ar natia lor...

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am postat de dimineata pe aceasta tema. din pacate prea putini ne aducem aminte de asta si prea putini au invatat ceva din asta. mai mult copiii de azi nici nu stiu ce e aia bomba atomica si cred ca e o secenta de film de la hollywood. mda....

    RăspundețiȘtergere
  3. japonezii au atacat americanii la pearl harbor, americanii au dat un avertisment, dupa care au aruncat bombele si pac s-a terminat razboiul. cam asta ne invata pe noi la istorie

    RăspundețiȘtergere
  4. Partea cea mai şi cea mai proastă este că economia lor are nevoie de război. S-a terminat războiul rece, acum trag din greu în Iraq. Mai mor câţiva, mare brânză. Marile afaceri să meargă, marii traficanţi de arme şi de petrol să înflorească. Pe restul îi prostesc cu zdrenţe cusute ieftin în China, cu maşini, până acum ceva vreme cu case şi cu credite pe care necăjiţii despre care vorbim nici nu şi le permiteau. Oribil. Iar democraţia? E democraţie pentru cei mulţi şi fraieri şi o frumuseţe de socialism protejat pentru bogaţi. Cam asta văd eu aici.

    RăspundețiȘtergere
  5. partea proasta e ca natia asta are impresia ca stapaneste lumea. partea si mai proasta este ca ei chiar o stapanesc. dar nicio dictatura nu va supravietui la nesfarsit. si ai perfecta dreptate. democratia e doar de imagine.

    RăspundețiȘtergere
  6. M-am uitat aseară la un documentar pe TVR 1, foarte fain făcut. Supravieţuitorii pe de o parte, soldaţii care au aruncat bomba, pe de altă parte. Fiecare cu dreptatea lui. Unii soldaţi m-au scos din sărite, mai ales ăia care ziceau că n-au niciun regret. Dar până la urmă, trăieşi cu asta sau te omori, alte variante nu cred că ai. Nu ştiu dacă ai putea trăi cu povara atâtor morţi. Ei au executat un ordin, dacă nu-l executau, probabil ar fi fost împuşcaţi şi s-ar fi găsit alţii care să arunce bomba.

    Şi totuşi, de la ce-a plecat războiul ăsta? Până una-alta, japonezii au atacat primii. Ca să prevină o prefigurată alianţă între Statele Unite şi Marea Britanie, britanicii fiind duşmanii Japoniei în acel context. Atacul bazei militare de la Pearl Harbour a însemnat şi impicarea SUA în al doilea război mondial (nu că n-ar fi avut de gând oricum s-o facă). Cine a pornit al doilea război mondial? Germania. Deci putem să punem în cârca lui Hitler şi morţii de la Hiroshima şi Nagasaki, extrapolând.

    De ce au atacat americanii CIVILI, cu cea mai distrugătoare armă din istorie? Ca să fie siguri că Japonia capitulează şi războiul ia sfârşit, zic ei. Au avut oarecum dreptate, Japonia a capitulat şi războiul a luat sfârşit. Moral? NICIODATĂ. Strategic? Perfect.

    Din documentarul de aseară am aflat că generalul japonez care conducea armata la acel moment s-a sinucis prin seppuku. În aceeaşi zi, americanii dansau pe străzi. Diferenţă de mentalitate şi de onoare.

    La finalul documentarului, plângeam în hohote. Americanii sunt acum "campionii" luptei pentru dezarmare nucleară. Mă întreb câţi dintre generalii americani au stat de vorbă cu supravieţuitorii de la Hiroshima şi Nagasaki.

    PS: Cred că-i greşit să blamezi un popor întreg pentru greşelile conducătorilor lui. Şi noi am deportat mii de evrei...

    RăspundețiȘtergere
  7. Americanii si-au luat.o in cap si isi intind coatele peste tot... Din fericire se pare ca se indreapta spre o criza financiara care sper ca o sa-i aduca cu picioarele pe pamant.
    Sa stea la ei pe continent si sa-si vada de probleme lor... Mai bine ar baga miliardele de USD din PIB-ul lor ce se duc la armata in dezvoltare(Nasa, medicina, energie).
    Eu unul sunt pro globalizare dar anti americanizare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai puneti drakku mana pe carte, toata lumea isi da cu parerea, fie ca se pricepe fie ca nu, toti se pricep la toate si la nimic, ce v-a apucat sa comentati bomba atomica si contextul si japonia si 1941-45, lasti mai ziaristi geniali povestile care va depasesc, aveti alt rahat de mancat, mai recent si mai pe intelesul vostru: sibiu, cluburi, politicieni, fotbal, manele, spagi, marinesti, cercei si altele

    RăspundețiȘtergere
  9. pretene... vezi-ti de treaba. o lansat guta un album nou, poate-ti lipseste din colectie.

    RăspundețiȘtergere