Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

luni, 11 august 2008

Cum va promovati blogul?

Sunt tare curios ce metode de promovare foloseste fiecare pentru blogul lui. Evident, as vrea sa trag si invataminte din chestia asta, poate e folositoare. Eu unul am folosit o gramada de tutoriale, ca sa inscriu site-ul in tot felul de cataloage de prin online-ul asta generos dar n-am prea mare incredere in ele. La mine messengerul e de baza. Cand am zile cu status in messenger ajung cam la 100 de vizitatori. In zilele fara, nu sar de 50.
Din principiu sunt impotriva mass-ului pe messenger. Mi se pare o porcarie sa deranjez niste oameni care poate sunt ocupati, lucreaza si n-au chef de tampenii. Azi am facut o exceptie insa doar pentru ca mai multa lume m-a rugat sa le dau poze de la baschetul de sambata. Si am dat un mass in grupul baschetbalistilor. Rezultatele, foarte bune. Dar printr-o metoda pe care n-o sustin. Voi cum procedati?

13 comentarii:

  1. infiinteaza cont pe hi5 si pune banner. la mine intra zilnic 3,4 de acolo. Twitter e alta modalitate de promovare. si bineinteles, comentarii lasate pe la altii...iar daca sunt istete, o sa faca cineva click. Pacat ca nu esti si tu blond, ca era de ajuns :p

    si culmea e, ca nu exista proportionalitate intre traficul blogului unde ai lasat comentarii si traficul ce vine de aici. Saptamana trecuta, de ex, am avut best referi un blog foarte mic, de "intre prieteni"

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, da...si azi te-a promovat si Cipi, ca s-a laudat ca a jucat baschet... Eu m-am ratacit pe-aci din cauza ca te-a pomenit Za Ghisoiu de prea multe ori...(cu cat il platesti pentru promovare?).

    RăspundețiȘtergere
  3. eu mil promov cu trei metode:
    1. trimit atentionare pe mail.
    2. trimit atentionare pe mess si il am si la status.
    3. pe hi5
    4. este link pe alte bloguri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Brylu îţi spun cum am făcut eu să ajung la 600-700 de unici pe zi.
    1. Materiale multe şi de calitate. Aici te încadrezi mult mai bine decât mine.
    2. Comentează pe cât mai multe bloguri. Exclus comentarile de genul 'Ha, ha, ha ce am mai râs' sau 'Super tare'. Ştii tu mai bine cum să comentezi ca să atragi un cititor.
    3. Cont pe gravatar. Deşi ai putea zice că o poză micuţă cu tine nu are de ce să atragă cititorul să şti că o face.
    4. Înscrieţi articolele în cât mai multe siteuri de genul digg. Exemplu. Dă un search pe google cu 'programul jocurilor olimpice' şi vezi pe unde e blogul meu. Îţi zic eu, e al doilea.
    5. Mai aeriseşte sidebar-urile. Sunt prea încărcate.
    6. Conte pe hi5 mi se pare absurd. Nu cred că targetul tău sunt puştanii de 16-18 ani.
    7. Instalează un plugin de SEO. Nu ştiu dacă pentru blogspot există, dar pentru wordpress recomand SEO pack all in one.
    8. Cuvintele cheie din articole bolduite, nu în exces că se supără google.
    9. Nu uita să pui tag-uri la fiecare material.
    10. Interacţionează cu cititorul răspunzând la comentarii. Grijă să nu ai mai multe comentarii decât cititorul.
    Dacă îmi mai aduc aminte ţi le zic pe messenger.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu nu-l promovez. cand i-am dat drumul am stat vreo doua saptamani cu blogu la status. acum mi lene (nu vezi prea des statusuri la mine, decat busy sau idle :-j ), in rest nu ma prea intereseaza cati imi citesc blogul. am vreo 50 de unici pe zi care habar n-am de unde apar si de ce :|

    RăspundețiȘtergere
  6. Cea mai buna chestie cred ca e cross-promotion-ul. Eu am banner pe monitorulsb.ro (evident), de unde imi vin cei mai multi vizitatori, dar si pe multe bloguri din Sibiu. In rest, nu uit sa trec adresa cand comentez pe bloguri-mamut de genul jeg sau zoso. Si desigur, pun la status cand am noutati sau - rar, dar mi se mai intampla sa gresesc si eu - dau cate un mass si chem pe toata lumea la citit, daca ma ingrijoreaza cifrele de pe trafic. Pentru abonati am bagat un formular direct de Feedblitz, care atunci cand functioneaza te anunta pe Messenger ca am scris ceva. Spun "atunci cand functioneaza" din cauza ca de foarte multe ori nu merge nici sa te abonezi, cu alertele nici atat. Cea mai mare problema a blogului meu este, probabil, frecventa redusa si neregulata a postarii, insa cred ca blogul trebuie sa ramana o chestie facuta de placere, de aia nici nu ma cramponez prea mult sa am jdemii de unici. Daca o sa fiu vreodata obligat sa traiesc din blog, promit sa invat mai multe despre HTML, SEO si alte PLM.

    RăspundețiȘtergere
  7. am bagat eu aici ceva micutz despre promovare blog: http://nosfer.ro/2008/07/13/modalitati-promovare-blog/

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu mai mult prin mess-ca si status, dar cred ca si prin faptul ca sunt in blogroll-ul altora...

    RăspundețiȘtergere
  9. Am uitat să îţi zic de Twiter. :P

    RăspundețiȘtergere
  10. bitte, si sa cresti mare!

    RăspundețiȘtergere
  11. noroc cu blonda, ca mentiona tuiterul.
    mersi blondi... da cat de mare sa si cresc?

    RăspundețiȘtergere
  12. sincer, yo ma promovez prin mess, acu lucrez si cu adsense deci...maybe maybe not, o sa fac si yo ceva cu blogul meu

    RăspundețiȘtergere