Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

marți, 5 august 2008

Maiden au bagat Metallica in ceata


Daca cineva m-ar pune sa aleg intre Metallica si Iron Maiden n-as putea sa aleg o preferinta. Din studio, Metallica suna mai bine. Pe drum spre Bucuresti si inapoi am alternat in masina CD-urile. Clar, Metallica suna mai bine. Rock curat. Pe scena insa, lucrurile stau cam altfel.
Se zice ca vinul, cu cat e mai vechi, cu atat e mai bun. Bag sama ca si rock-ul. Sase pensionari au bagat in ceata o Metallica mai tanara ca si varsta dar cu mai putina stiinta a show-ului.
Bruce vs. Hetfield: Metalistul are voce mai buna, mai baritonala. Perfecta pentru un rock de calitate. Il strica insa chitara, nu in sensul ca nu o manevreaza bine ci ca il impiedica sa se desfasoare. Dickinson cred ca a facut 5 kilometri pe scena in doua ore de concert. Cand sus, cand jos printre chitaristi, inapoi sus. Oamenii de la lumini cred ca au terminat concertul cu dureri de cap incercand sa il urmareasca. A schimbat vestimentatia in functie de piese iar la Trooper a fluturat incontinuu steagul britanic. Pierde putin la voce dar castiga clar la spectacol
Hammet vs. Murray, Smith si Gers: aici Metallica rulz. Trei chitaristi la un loc nu fac nici pe departe cat Hammet. Solo-urile sale de chitara nu pot fi egalate de alti chitaristi inca in viata. In schimb, fiind trei, au acoperit mult mai bine scena si s-au putut desfasura. Cu alte doua chitari pregatite sa ii sustina partitura, Janick Gers a fost la un pas sa demoleze scena. A pleznit boxele cu piciorul, si-a aruncat chitara in aer, a strans corzile intre picioare... curat delir.
Harris vs. Trujillo: Rob mai are multe de invatat de la profesor. Spuneam dupa concert ca Rob mi s-a parut cel mai rock dintre metallici. Pfiu, nu-l vazusem pe Steve Harris. Omul are o vitalitate incredibila. Si manuieste basul ca pe o jucarie, fara niciun fel de efort. Conduce perfect intreaga formatie. Genial tipul.
McBrain vs. Ulrich: aici n-as putea sa ma pronunt. Pe cat imi place Ulrich pentru cumpatarea sa pe atat de tare mi-a placut Nicko pentru agresivitatea lui. Pentru pletele care-i zburau tot timpul in vant pentru incredibila vitalitate de care da dovada si pentru ca si-a aruncat membranele de la tobe in public :)).

Per total, eu zic ca Maiden a fost un pic peste Metallica. Au pus mai mult accent pe spectacol si asta s-a vazut. Artificiile n-au fost penibile, ca cele de la One, ci de bun gust si extrem de potrivite cu fiecare piesa. La un moment dat ma uitam cu groaza cum flacarile atingeau decorul si ma gandeam ca daca izbucneste un incendiu se intrerupe concertul, damn, si am asteptat sase luni sa-i vad. Pe masura ce schimbau piesele schimbau decorul, inclusiv faimoasa mumie din turneul Powerslave. Singura chestie care mi s-a parut un pic copilareasca a fost robotul-schelet care impusca cu un laser gen Stargate toti Maidenii. In rest, perfect.
Si iarasi, ca o diferenta intre Metallica si Maiden, la concertul asta nu cred c-am vazut vreun copil sub 18 ani sau sub 60 de kilograme. Sau cel putin nu pe gazon. S-a strans la creme de la creme. Inca de la intrarea in stadion am vazut ca la Maiden au venit doar "connaisseurii". Probabil de aia nici nu s-a umplut stadionul. A fost plin de rockeri cu state vechi si din 20 de mii de oameni, cel putin 17 mii aveau tricou negru cu scheletul Maiden. Desi n-a plouat, am terminat concertul la fel de ud ca la Metallica. La un moment dat, in pogo-urile care se iscau, ma uitam atent sa vad daca de frunte mi-e lipit parul meu sau al rockerilor din preajma. La Fear of the Dark ne-am dezlantuit, cam 10 oameni pe doi metri patrati. Noroc ca eram asa de inghesuiti de nu puteam cadea niciunul. Nu m-am oprit pana nu mi s-a taiat gazul de la un umar prins direct in plex :)).
Una peste alta, cat de mult imi place Metallica, Maiden rulz in concert. Acum astept sa imi inchei apoteotic cariera de rocker, cu un concert AC DC. Cica ar fi la anul. Pana atunci poate scap de durerea din oase =))
Foto: Cotidianul

6 comentarii:

  1. ei... sa-ti fie de bine, maica... am tot urmarit azi blogul matale sa vad cronica de rigoare... Imi cam musc mainile de ciuda ca nu m-a dus Tudosu si pe mine la concert! :(( Dar, poate la anu' la AC DC! hehehehe..

    RăspundețiȘtergere
  2. asta o fost si mai greu de scris. creca am pierdut 3 kile la concert (nu ca ar fi un lucru rau), basca drumul dus intors in 18 ore... is pe jumatate mort

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum ca ti-ai revenit, pune u2.com in bookmarks si verifica zilnic, sa organizam un road trip pe undeva, la un concert. Ca n-am nici un chef sa stau sa mai astept 30 de ani pana ajung ei pe-aici. Adica nu stiu cum sa-ti spun, da' powerslaveu o fost in 85... Facand o analogie, n-as vrea sa-i vad pe u2 ptr prima data la concertul aniversar 50 de ani de la Joshua Tree... Ma intelegi?

    RăspundețiȘtergere
  4. hahahahaha. bine mai, se face. budapest, here we come

    RăspundețiȘtergere
  5. hai sa facem petitie catre Emagic sa aduca la anul AC DC si U2. Ca la unguri nu-mi place! Vreaun la Romanica...

    RăspundețiȘtergere
  6. petitie se facu pentru AC DC. o semnasera vreo doua mii de oameni. dar nu vad ce sanse de reusita are. e clar ca emagic vrea sa ii aduca, pentru ca vor umple stadionul. important e sa aiba destui bani

    RăspundețiȘtergere