Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

miercuri, 16 iulie 2008

Floarea prostitutiei apune


De vreo doua zile incoace, am lucrat impreuna cu Jeanina, bine... eu cu ideea ea cu lucrul efectiv, la un material despre bordelurile din Sibiu. Singurul pe care il stiam, pe Costache Negri, s-a inchis de ceva vreme iar matroana sefa a fost trimisa la judecata. Printre altele, si pentru trafic de minori. Imediat dupa arestare, o alta subalterna a vrut sa redeschida "barul" si sa continue activitatea iar dupa ce barul n-a primit aprobare de functionare decat pana la ora 22, a renuntat la idee. Si a mutat stabilimentul pe strada Ocnei, vis-a-vis de restaurantul Max. Bordel care, se pare, ca acum nu mai functioneaza. Cel putin din ce spun vecinii.
Jeanina a vorbit cu mai multi vecini de pe Costache Negri si de pe Ocnei. Si, cum era si normal, cu taximetristii. Ca astia le stiu pe toate, mai ales in domeniul cu pricina. De curvarasaiul de langa Apollo, pe Teclu, stiam si eu. Dar pare-se ca sunt mai multe, cel putin din cate spun taximetristii.
Anyway, eu m-am pronuntat intotdeauna pentru legalizarea prostitutiei. In primul rand din punct de vedere al igienei. Pentru ca prostitutia de parcare este aproape sinonima cu un focar de infectie. Iar grosul aici este concentrat. Pentru ca prostituatele de lux isi fac meseria in alte conditii. In al doilea rand, eu nu vad prostitutia ca o infractiune. Probabil contravine bunelor moravuri insa e o activitate voluntara. Femeile din breasla nu se vand accidental, ci perfect constient. Pentru ca se castiga bine. O prostituata de parcare castiga intre 1.5 si 3, poate chiar 4 milioane pe zi. Intr-o luna de lucru de 22 de zile, ca tot omul, face intre 30 si 80 de milioane, care-s bani, oricum ai privi situatia. Tocmai din acest motiv nu se angajeaza pe salarii de 5-8 milioane in meserii fara pregatire. Si daca incep acest drum din disperare il continua pentru ca e o buna sursa de venit. Iar statul isi poate lua partea leului impozitand aceasta activitate. In plus, si aceste femei ar avea conditii mult mai bune. Totusi, cabinele de tir nu ofera un prea mare confort.
Dintr-un alt punct de vedere, la editorialul pe care l-am scris azi, Camelia Blaga a exprimat o parere foarte intemeiata. Ea considera ca si clientii au aceeasi parte de vina pe care o au si persoanele care practica prostitutia, si nu neaparat femei. Pe principiul "fara cerere nu exista oferta", punctul ei de vedere este intemeiat. Eu cred ca fiecare om este liber sa faca ce il taie capul. Iar daca asta inseamna sa apeleze la prostituate, treaba lui. Nu vad niciun aspect infractional in chestia asta. Poate n-o fi pe gustul majoritatii, dar e o expresie a libertatii. Atata timp cat nu provoaca un rau, de ce-ar fi supus vreunor sanctiuni.
Si, de final, se considera fapta de prostitutie in momentul in care o femeie (sau un barbat) intretine relatii sexuale pentru a-si asigura cele necesare traiului cotidian. Cam asa suna textul de lege care incrimineaza prostitutia. Un romanism, daca ma intrebati pe mine. Un paragraf de-a dreptul imbecil, care in niciun caz nu ajuta la incriminarea persoanelor suspecte de prostitutie si taie craca de sub picioarele politistilor. Practic, ca sa demonstrezi o fapta de prostitutie, ar trebui sa filezi persoana respectiva, sa o urmaresti cand face sex, cand ia banii pentru asta si cand intra in alimentara. Daca cumpara salam si cartofi ii pui catusele. Daca isi cumpara vopsea de par si mop de sters podeaua te faci ca ploua. Sau daca isi da toti banii pe o pereche de papuci de la Deichmann sau un ceas Cartier din mall. Fuckin idiots...

3 comentarii:

  1. Fuckin idiots, carevasazica la propriu? :)

    Perfect de acord, prostitutia trebuie legalizata. Dar vezi tu, ca sunt si foarte multe prostituate care nu-si doresc asta. Am facut si noi reportaj acum vreun an. Nu le convine sa-si faca analizele periodic, nu le convine sa plateasca impozite la stat, nu le convine sa dea socoteala unui "sef" (in parcare sunt cu adevarat libere). In plus, in bordeluri nu vor avea loc toate, iar selectia naturala va face ca angajate pe bani multi sa fie cele tinere, cand, momentan, "coaptele" controleaza teritoriile si piata.

    Din punctul meu de vedere, este aproape imposibila legalizarea prostitutiei. Partidul care isi va asuma acest proiect de lege va pierde garantat urmatoarele alegeri. Cu o populatie majoritar imbatranita si tributara conceptiilor religioase (desi cei mai cititi stiu ca Maria Margareta a fost prostituata), asta nu se va intampla prea curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristoase. Tot la propriu.

    Asta cu Maria Margareta e exemplul pefect de dat cu firma-n cap. În 5, 4, 3, 2, 1 secunde apar pe băgătoriînseamă.ro :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. in primul rand, adela vroia sa zica maria magdalena. margareta o fi fost si ea prostituata, dar nu era in top ten si istoria a uitat-o. perfecta dreptate. n-ar renunta la 20 de lei pe partida impozit pentru un pat in locul cabinei de tir. doar ca atunci si doar atunci vei putea obtine condamnari. vrei sa fi prostituata, la bordel. vrei altundeva? la parnaie. Insa la partea cu seful, n-as baga mana in foc ca e chiar asa. altfel proxenetismul n-ar mai exista ca si infractiune si proxenetii ar muri de foame. cu un director si un contabil sef barem scapa de bataie.

    RăspundețiȘtergere