Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

joi, 3 iulie 2008

La triaba

Prima tura de concediu s-a dus, inapoi la triaba. Adelici a facut o cronica foarte exacta si pe larg a minivacantei de o saptamana. Mai pun niste completari si uite, un ghid turistic complet :)). Lido ca Lido, noroc cu salile de jocuri unde ma refugiam cu baietii ca sa scapam de soarele de pe plaja. Mancarea, excelenta. Pastele m-au dat pe spate la fel si scoicile si crevetii din farfurie, deliciosi. Aquapark-ul destul de ok, nu la fel de misto ca cel din Turcia. Oricum, daca ajungeti pe acolo, incercati cel mai inalt tobogan cu apa din Europa. Bate orice rollercoaster in care am pus vreodata piciorul. Din pacate, n-am avut destule cohones sa ma arunc cu coarda, dar poate dupa ce schimb prefixul prind mai mult curaj. Mi-a placut mult la italieni ordinea si curatenia. Totul numerotat, plin de cosuri de gunoi, nu tu hartii aruncate pe plaja, adunau cu o plasa de fluturi inclusiv mucurile ascunse in nisip. 10 din punctul asta de vedere. Cu Venetia, Adela a avut dreptate, e superba. Ma asteptam insa sa fie mai spectaculoasa noaptea, mai frumos luminata, mai feerica. Pot lua linistit lectii de la budapesti. S-apai transportul in comun... pai aia ajung cu barcile lor cu motor la minut. Daca scrie pe desfasurator ca vine la 10:48, la 10:49 poti fi sigur ca l-ai pierdut. Pe cand transportul nostru, terestru, nu pe valuri, e vai steaua lui. Budapesta mi-a reconfirmat faptul ca e unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Si mi se pare cel mai frumos pe timp de noapte. Bate Parisul, Berlinul si chiar mult-iubita Praga. Dar scumpa, domne, scumpa. Teancul de forinti pe care il primeai pentru 50 de euro te facea sa te simti un Tiriac. Pentru 10 minute. Doua sucuri, doua zame, un belet de autobuz si un magnet si faceai cale intoarsa la exchange. Una peste alta, concediu super fain. Ma mai duc... cand oi avea copii sau m-or duce nepotii :))

P.S. Pana atunci, ne pregatim pentru cele mai importante evenimente ale verii: Metallica si Maiden

4 comentarii:

  1. Mă Brylu, tot n-am desluşit misterul utilităţilor din Veneţia. Unde-i "împământarea" la electricitate (că fire nu-s) şi unde-i canalizarea? Poate ne ajută Gugăl...

    RăspundețiȘtergere
  2. Is sub apa. Bulangii inca pescuiesc cu curent.

    RăspundețiȘtergere
  3. eh, canalizarea cred ca sti unde e...ca doar e apa peste tot :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ar fi trebuit sa luam o mostra. Ba, la cat de verde era apa, fie era foarte curata fie venetienii sunt vegetarieni convinsi.

    RăspundețiȘtergere